Közel egy hónapja nincs koronavírus-fertőzött a városban

Az országban kórházi ellátásra szinte kétszer olyen kevesen szorulnak, mint másfél hete, az intenzív terápiás ellátást igénylők száma pedig harmadára csökkent. Az elmúlt héten újra megnőtt az egy nap alatt jelentett elhunytak száma: június 29-én 294-ről számoltak be, azonban közülük 288 valójában korábbi dátumon vesztette életét.

A megyében a számok még mindig nagyon alacsonyak, rendszerint a nullához közelítenek. Magasabb értékek az elhalálozásoknál jelennek meg. A megyében tizenkét napon keresztül nem jegyeztek koronavírusban elhunyt személyt, a keddi jelentésben azonban 24 halott szerepel. Ennek oka, hogy a korábban történt halálesetekkel igazítják ki a hivatalos Covid-statisztikát. Erre azért van szükség, mert jelentős eltérés van a közegészségügyi intézet adataira épülő „hivatalos” és a kórházak közvetlen bejegyzéseit összesítő minisztériumi adatbázis között. Ugyanezeken a napokon a gyógyulatak száma furcsa módon kevesebb, mint az előző napokon, ennek okáért Andrian Pănescu prefektusi szóvivőt kerestük telefonon, de a cikk megjelenésének pillanatáig nem sikerült elérnünk őt.

A városi kórházban egyre csökkenek a mutatók, másfél hét alatt a kezelt betegek száma négyről egyre csökkent. A fertőzöttségi mutató közel egy hónapja nulla a városban.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport, a Hargita megyei prefektusi hivatal és a székelyudvarhelyi városháza július 2-án, pénteken közzétett közleményei szerint

az országban

Országos adatok
A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyében

Hargita megyei adatok

 

A székelyudvarhelyi

Zörgő Noémi városházi szóvivő azt nyilatkozta a portálunknak, hogy jelenleg:

Székelyudvarhelyi adatok