Kössél bele: menő vagy ciki a miniszter cipőfűzője?

Kisebb divatbotrányt váltott ki a héten Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter piros cipőfűzője, na meg a roller, amellyel pózolt.

Táncoló talpak, ha felhúzzák

Az RMDSZ Hargita megyei politikusainak úgy tűnik, valamiféle lábfétisük van, ha az öltözködésről van szó. Abszolút zoknikirály Bíró Barna Botond. A másik két megyevezető, Borboly Csaba és Barti Tihamér, bár megpróbálták, egyiket piros, a másikat csíkos zokniban kaptuk el, de a császár nyomába sem léphetnek – zokniban.

Isten szeme mindent meglát.

A héten azonban nem zoknival tűnt ki az RMDSZ. Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter egy kedden posztolt fotójával a katolikus esperes rosszallását is kiváltotta. A Facebookon megosztott bejegyzésben a miniszter Radu Mihaiuval, Bukarest második kerületének polgármesterével látható. A szövegből kiderül, hogy a két elöljáró előrehozott Zöld Pénteket tartott, hogy kihasználják a jó időt, és környezetbarát, zéró kibocsátású közlekedési eszközzel mentek munkába.

Esperes: az asszony látta?

A kommentelők két témakör kapcsán is nekiestek Tánczosnak: az egyik és legfontosabb, hogy hol volt a felesége, amikor otthonról eljött, mert a piros cipőfűzőt fekete cipővel kicsit durvának találja Darvas-Kozma József római katolikus esperes, plébános. Többen is egyetértettek az egyházi személlyel, lájkolták a hozzászólását, néhányan kacagós lájkkal, de volt, aki megvédte a környezetvédelmi minisztert, és a székely ruha színeit vélte felfedezni a piros fűző-fekete cipő párosításban. Más úgy gondolta, nagyon is puccos a kinézet, a piros kockás nyakkendő jól megy a piros fűzővel.

Egy hozzászóló szerint a csutakból készült asztal ideális arra, hogy a környezetvédelmi minisztert emlékeztesse az erdőirtásokra

Bár ilyen komoly hitvita csak most alakult ki belőle, a miniszter nem először húzza fel ezt a cipőt a Facebook bejegyzések tanúsága szerint. Szereti sportoláshoz viselni: biciklizett már benne Csíkszereda polgármesterével, az ex-környezetvédelmi miniszter Korodi Attilával is. Kerestük az interneten, hol lehet ilyen piros fűzős cipőt venni, ha esetleg divathullám alakulna ki, de meglehet, házilag maszekelték, mert nem nagyon találtunk hasonlót.

A piros cipőfűző viselésének egyébként jelentése is van: skinhead körökben így üzenték a ’70-es években a brit bőrfejűek egymásnak, hogy a fűző viselője erőszakos cselekedetet követett el. Ez főleg a létra típusú befűzésre érvényes, az ilyen keresztező formátum lehet, hogy Nézzétek, milyen stílusos vagyok!-ot jelent Csíkban s Bukarestben.

Elég zöld-e vagy csak éretlen?

A másik vita akörül pattant ki a fotó kapcsán, hogy vajon valóban rollerrel ment-e dolgozni a miniszter, vagy csak pózolt vele. A hozzászólók szerint a rollerek kereke túl tiszta. Vagy jobban takarítják mostanában a fővárost, mint szokták, vagy a kép hazugság, és nem volt az a roller valójában használva.

Kerekezés a csíki polgival

Meg kell hagyni, az öltözet is elég gyűrött, vagy nem akkor, vagy nem rollerrel ment dolgozni a miniszter, és már sokat ült az öltönyében, mire a kép elkészült – amúgy a posztot nem túl korán, 11 óra után tették közzé –, vagy az azelőtti napokban is viselt ruháját vette fel újból Tánczos. A rollerezés amúgy is csak képmutatás a kommentelők szerint, mivel nem az autók, hanem az óceánjáró hajók a fő károsanyag-kibocsátók – jegyezték meg.

A hét kérdése pedig:

 Betöltés ...

Â