Kosárlabdát ragadnak a véndiákok

A Bolyai, Mikes, a Márton Áron és a Tamási Áron gimnáziumok sportszerető véndiákjainak szervez kosárlabda tornát a Tamási Áron Gimnázium véndiák egyesülete május 20-án, szombaton Székelyudvarhelyen 11 órától a városi sportcsarnokban

A Facebook-eseményben közzétett program szerint 11-kor a Tamási Áron csapata a Bolyai Farkas véndiákjaival csap össze, 12 óra 30 perctől a Mikes Kelemen és Márton Áron közötti mérkőzés kezdődik, majd 15 órától a két vesztes csapat kisdöntőt, 16 óra 30 perctől a két nyertes gárda döntőt játszik.

A terv,

hogy ezzel elindítanak egy olyan eseménysorozatot, amely lehetőséget ad a 40 év feletti korosztály számára, hogy újra átéljék a diákéveik emlékeit, találkozzanak régi barátaikkal. Az öregfiúk tornájának régi hagyománya van, ám az utóbbi években egyre inkább háttérbe szorult.

A kosárlabda találkozó félévente kerül majd megrendezésre, mind a négy városban – Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában, Marosvásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön –, így minden csapatnak lehetősége lesz otthon játszani.

A kiemelt kép illusztráció: unsplash.com