Koronavírusos Gálfi Árpád polgármester

fotó: GÁL Előd | archív

Kedd reggel pozitív lett Gálfi Árpád polgármester gyorstesztje – erősítette meg az információt a városvezető. Éjjel hőemelkedése volt, hétfő este fáradtnak érezte magát, és bár a láz elmúlt reggelre, bement a kórházba kivizsgáltatni magát. „Nem mentem be dolgozni, nem találkoztam a munkatársaimmal” – nyilatkozta.

Különösebb tünetei eddig nem voltak: „nem fáj semmim hálistennek, nem vesztettem el semmit, sem az ízlelésemet, sem a szaglásomat, ez a hőemelkedés volt, és az este kicsi fáradtság nyomott el”. A kezelőorvosa javaslatára befeküdt a kórház fertőző osztályára, hogy a tünetek ne tudjanak elhatalmasodni a szervezetében és megfigyelés alatt legyen, mondta.

A családtagok jól vannak, nincs semmi tünetük, hétvégén nem voltak sehol, dolgozni tegnap késő délután ment be, így nem találkozott senkivel, de értesítette a kollégákat a betegségéről.

Az érdekessége a helyzetnek az, hogy „csütörtökre voltam beprogramálva oltásra, a hivatali munkatársakkal közösen kaptuk volna meg a vakcinát”, tette hozzá. Arra a kérdésünkre, hogy eddig miért nem oltatta be magát, hiszen politikusként már az oltáskampány elején megtehette volna, azt felelte, inkább azoknak akarta hagyni az oltást, akiknek nagyobb szükségük van rá az egészségi állapotuk miatt. A járvány során gyakran készíttetett koronavírustesztet, „úgyhogy nem voltam teljesen felelőtlen”, mondta, „eljött az oltás pillanata is, de sajnos két nappal megelőzött a vírus”.

Hivatali teendőit a betegsége alatt Pálfi Kinga alpolgármester és Albert Sándor városmenedzser látják el.