Koronavírus percről-percre: április 5., vasárnap

Vasárnapi jó hír

14 óra 5 perc: Nincs újabb igazolt fertőzés. A Hargita kormányhivatal közölte a koronavírus terjedésével kapcsolatos adatokat és intézkedéseket. E szerint 207 személy található Hargita megyében intézményi karanténban, 21 személy hagyta el a karantént az időszak kezdete óta.1459 ember van otthoni elkülönítésben, 2471 személy számára ért véget az otthoni elkülönítésben töltött 14 nap. A rendfenntartók is végezték dolgukat, erről ide kattintva tudhatnak meg többet.

251 új fertőzést regisztráltak az elmúlt huszonnégy órában.

13 óra 20 perc: A Stratégiai Kommunikációs Csoport vasárnapi közleménye szerint április 5-éig Románia területén 3864 koronavírus-fertőzést igazoltak vissza a hatóságok, 374 személy gyógyult fel a betegségből. Hargita megyében hivatalosan egy esetet tartanak nyilván (még nincs az adatbázisban a korábban elhunyt etédi férfi eredménye).

148 személy koronavírussal fertőzött személy elhunyt, köztük egy Kovászna megyében ápolt beteg is.

Torlódás a magyar-román határon

10 óra 30 perc: Három órára nőtt a személygépkocsival utazók várakozási ideje vasárnap délelőttre a nagylaki közúti határátkelőhelyen – közölte honlapján a magyar rendőrség.

Csütörtök estétől a csanádpalotai autópálya-határátkelőnél korlátozásokat vezettek be, a személyforgalmat a Magyarországról kilépő oldalon a nagylaki átkelőre terelik, a sztrádán a teherforgalom haladhat Románia felé.

Székelykeresztúr környékén voltak tűzesetek

9 óra 25 perc: A keresztúri önkéntes tűzoltókat három helyszínre is riasztották a tegnapi napon. A fiatfalvi Kára-hegyen, a patakmederben meggyúlt a nádas. A gyors közbelépésnek köszönhetően sikerült gyorsan megfékezni a lángokat.

Szombat este Székelyszenterzsébeten az avar éget Tóvölgyál dűlőben, az önkéntesek egyik része itt küzdött a tűzzel, közel ötszáz négyzetméteren pusztítottak a lángok. Ezzel párhuzamosan oltani kellett Hidegkúton is, ahol az erdő is meggyúlt, a 27-es parcellában kellett beavatkozni a tűzoltóknak. Erről bővebb beszámolót ide kattintva olvashatnak.

Az eddigi adatok

7 óra 55 perc: Vasárnap reggelig 3613 COVID-19 fertőzéses esetet regisztráltak Románia területén, amelyből 329 személy gyógyult ki. Azon elhunyt személyek száma, akik vírushordozók voltak 146. Intézményes karanténban 15.252 személy van, míg háziban 113.449.

Szombaton megerősítette a Hargita megyei prefektúra, hogy az Etéden szerdán elhunyt személy (az első fertőzött édesapja) is koronavírus-fertőzött volt, igaz, a halálát szívinfarktus okozta. Ezzel kettőre nőtt a COVID-19-cel fertőzött esetek száma Hargita megyében.

Mi történt eddig?

Az összes, eddig a témában megjelent cikkünket megtalálja ide kattintva.