Koronavírus: Kányádban önkénteseket keresnek

A környező községekhez képest kevés az otthon elkülönítettek száma Kányád községben. Derzsi Albert alpolgármester tájékoztatása szerint hárman önkéntesen vonultak karanténba: egy idős házaspár Magyarországot, egy másik személy Hollandiát megjárva szigetelte el magát. Mindhárman március 14-e előtt érkeztek haza.

Nemsokára hat személy érkezik haza Székelydályába Németországból, mindannyian egy család tagjai. Kányádba európai útról térnek vissza ketten. Ezek a személyek mind otthoni karanténban lesznek 14 napon keresztül.

– Rengeteg a vaklárma, jelentgetik egymást az emberek. Nagy részében ezek alaptalan vádak, de sok energiánk megy el arra, hogy utánajárunk ezeknek. Leginkább attól félnek az emberek, hogy a hazatérők nem az igazat mondták tartózkodási helyükről, Olaszországból jöttek haza. Vannak olyan, kereskedéssel foglalkozó községlakók is, akiknek külföldi útjait lehetetlen lekövetni – mondta el érdeklődésünkre az alpolgármester.

Jelenleg önkénteseket keresnek a községben, hogy szükség esetén segíteni tudják a 65 éven felülieket bevásárlásban, gyógyszerek kiváltásában. A koronavírus elleni védekezés mellett egyre nagyobb gondot jelent a községben az állandó tarlóégetés.

A kiemelt kép csak illusztráció!

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Március 23-ai híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!