Koronavírus a színházban: elmaradnak a bemutatók

Két bemutatót tervezett október első hetére a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, szerda reggel azonban arról értesültek, hogy társulat egyik tagja, – információink szerint az egyik színésze – megbetegedett, ezért kénytelenek mindkét előadás bemutatóját későbbi időpontra halasztani, amíg minden biztonsági intézkedést el tudnak végezni a nézők és a társulat védelmében, írták a közleményükben. 

Nagy Pál színházigazgató portálunknak elmondta, hogy az egyik munkatársuknak tünetei voltak, az elvégzett koronavírustesztje pedig pozitív lett. Könnyebb lefolyású egyelőre a betegség, otthon van, részletezte az állapotát. 

A tesztelések a protokoll szerint zajlanak, amint még valakinek tünetei lesznek, tesztelni fogják – de még egyelőre nincsenek senkinek. Elővigyázatosságból az intézményvezető azt tanácsolta mindenkinek, hogy lehetőleg maradjanak otthon, az is, aki nem volt kapcsolatban a fertőzöttel, itt megjegyzi, hogy egyszerre több próbafolyamat is zajlott, vannak olyanok, akik nem is érintkeznek egymással. 

Azt is elmondta, hogy egyeztettek a Művelődési Ház és az Udvarhely Táncműhely igazgatóival is, a helyszínt fertőtleníteni fogják. 

Az elmaradó előadásokat, A hétszépségű királykisasszony című, szabadtéri bábos játékot és az Esti próba kamaradrámát új időpontban tűzik majd műsorra, a megvásárolt jegyek érvényesek maradnak, illetve kérésre a jegyek árát vissza is igényelhetik a nézők a színház jegypénztárában hétköznapokon 11-14 és 15-17 óra között, áll még a közleményben.

Kiemelt kép: Pál Edit Éva