Koronavírus a városházán

A székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal három munkatársa fertőződött meg az új típusú koronavírussal, jelentették be az intézmény közösségi oldalán. Közülük két személyt a városi kórházban látnak el, állapotuk kielégítő. A közvetlen kapcsolatban levő munkatársak otthoni elkülönítésbe kerültek, a munkatársak körében további tesztelések zajlanak.

A tavasszal bevezetett eljárásoknak megfelelően hétfőtől a városháza munkatársainak fele „home office” üzemmódban dolgozik, heti váltásban. A kiépített infrastrukturális rendszereknek köszönhetően a tevékenység zavartalanul folytatódik, az ügyfélfogadás minden osztályon akadálytalan.

A kialakult helyzet miatt belépéskor kérik a hatályos rendelkezések maradéktalan betartását, a kötelező lázmérést és a maszkviselést, és ajánlják a lakosság figyelmébe az elektronikus ügyintézést a www.udvarhely.ro weboldalon.

Az egyik munkatárs a város főjegyzője, Venczel Attila, aki pénteken a Facebook-oldalán adott hírt betegségéről. Elmondta, fáradtnak érezte magát, megfázásos tünetei voltak, enyhén fájt a háta, majd csütörtökön belázasodott, ezt követően kérte, hogy teszteljék le, ami pénteken meg is történt, és délután, az eredmény ismeretében kórházba vonult. „Jelen pillanatban kissé fáradtnak érzem magam, de nincsenek rosszabb tüneteim egy megfázásnál. Kérlek, vigyázzatok magatokra! Mossatok kezet … stb. Minden rendben lesz” – írta.