Koronavírus: a városban és az országban is nőnek a számok

Ismét megduplázódott a napi esetek száma az elmúlt héthez képest, csütörtökön  és pénteken már 1.000 körüli érékekről jelentett a Stratégiai Kommunikációs Csoport augusztus 20-a és 27-e közötti időszakra vonatkozó közleményeiből. Az egy nap alatt regisztrált elhunytak száma is növekvőben van, míg egy hete csak 9-ről jelentettek, pénteken már 19-ről.

Az augusztus 20-ai adatok szerint:

Országos adatok
A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyei adatokat

már egy hete erősen hiányosan közli a Hargita megyei prefekusi hivatal, csak a 21-ei és 25-ei beszámolókat jutatták el a szerkesztőségünkhöz. A prefektusi szóvivőt hiába próbáljuk már elérni két napja, nem veszi fel a telefont. Az utolsó jelentés szerint, 25-éig:

A városi kórházban

egyre több beteget ápolnak, egy hete még négy, pénteken már 7 fertőzött szorul kórházi ellátásra. Mindannyiuk állapota középsúlyos vagy súlyos. Oxigénmaszkos légzéstámogatásra öten szorulnak, mondta el portálunknak a városháza szóvivője, Zörgő Noémi. A fertőzöttségi mutató sem zéró többé vagy 0,03, mint ahogy volt június eleje óta, 0,13-ra emelkedett a DSP közleménye szerint.

Székelyudvarhelyi adatok
Kiemelt kép: PÁL Edit Éva