Könnyed győzelemmel kezdték a rájátszást

Első mérkőzését játszotta a Székelyudvarhelyi FC a harmadosztályú labdarúgó bajnokság idényének alsóházi rájátszásában március 31-én, pénteken. Az SZFC ellenfele a Kézdivásárhelyi SE volt a sétatéri stadionban.

A Vlasa – Marucza, Berkeczi, Kovács Sz., Tordai, Savin, Lázár, Gavîrliţă, Simó, Szakács, és Becze kezdővel felálló udvarhelyiek már a kezdő sípszótól ráerőltették játékukat az ellenfélre, aki 18 percig bírt kapott gól nélkül. Ekkor Marucza tört be, és lövését védte ugyan Bunduc, nem tudott felszabadítani Kézdi, a labda Gavîrliță elé került, aki a hálóba bombázott. Próbálkozott azért a vendég csapat is, de a blokkoló hazai lábaktól lelassul a lövésük Vlasának csemege volt, és a visszatámadás után már kettővel vezetett Udvarhely, Becze közelről volt eredményes.

A félidő vége sem telt eseménytelenül, a 43. percben szabadrúgáshoz jutott Kézdi, a beívelésről lemarad Vlasa, Albu megelőzte és a hálóba pöccintett. Nem sokáig örülhettek azonban a szépítésnek, még a félidő lefújása előtt jött a következő udvarhelyi gól: Becze fejelt a hálóba Marucza beadása után. 3–1-re vezetett a hazai együttes a szünetben.

A második félidőt már Kovács László Botonddal és Botorok Jánossal kezdte meg az SZFC, akik Lázár, és Berkeczi helyére érkeztek, azonban percekkel később a csereként beálló Botorok is megsérült, így Hadnagy Tamást kellett felhoznia a helyére Lucian Nicolau vezetőedzőnek. A csapat játéka akadozott a játékrészben, azonban a vendégeké is, és a 71. percben a hazaiak szereztek újabb találatot. Szakács kapta meg a jobb szélen a labdát, áthámozta magát három játékoson, majd kilőtte a hosszú alsót, 4-1 módosult az állás.

A 80. percben szépített Kézdi, ismét egy szabadrúgás után sikerült nekik, amikor Gazda ívelt, és Locotuș fejelt a hálóba kétgólosra ledolgozva a hátrányukat. A hajrában ennél közelebb azonban már nem tudtak férkőzni a házigazdáshoz, sőt az ekkor már Marius Mateit is becserélő SZFC-nek volt még két hatalmas helyzete a gólszerzésre, de ezek kimaradtak, 4-2-re nyertek a hazaiak.

A győzelmükkel az ötödik helyet bebiztosító udvarhelyiek a következő fordulóban – amelynek még nem dőlt el a pontos időpontja – ismét itthon játszanak, Păulești-et fogadják.

Frissítés: a Székelyudvarhelyi FC pénteken, április 7-én 17 órától fogadja az FC Păulești csapatát.