Könnyed győzelemmel búcsúztatták az idényt a lányok

Utolsó bajnokiját játszotta a Hargita Kézilabda Klub szerdán, április 26-án a székelyudvarhelyi sportcsarnokban. A másodosztályos pontvadászat szempontjából nem volt különösebb tétje a találkozónak, hiszen tudtuk, az udvarhelyiek mindenképpen a nyolcadik helyen zárnak. A hetedik helyen álló Piatra Neamțnak túl nagy volt az előnye, míg a mostani ellenfél, a fogarasi együttes 5 pont hátrányban volt a Hargitához képest, így győzelmük esetén sem történt volna helycsere a tabellán.

Ennek ellenére is megtelt az egyik tribün a csarnokban, így tétje is lett a meccsnek: az idei szezon legnépesebb közönsége előtt szépen búcsúzni az idénytől.

Ennek megfelelően már az első percekben kezébe vette az irányítást Mester Zsolt vezetőedző csapata, mire felfoghattuk volna, hogy kézilabdameccsen vagyunk, Szabó Szilvia és Miklós Flóra góljaival már kettővel vezetett a hazai csapat.

Az első negyedórában még mondhatni mérkőzésben tartotta magát a fogarasi alakulat, nem engedték el, csupán 2-3 góllal az udvarhelyieket. Kellett ehhez az is, hogy Chiratcu Andi az első hetesénél a kapufát találja telibe.

A következő hétméteresekhez Lukács Erika állt oda, és magabiztosan értékesítette őket, míg a túloldalon Sánduly Zsófi nagyszerű teljesítmény nyújtott a kapuban, egy hetest is sikerült kivédenie. Zsófit az első félidő végén hasba találta egy nagy erővel eleresztett lövés, és egy darabig úgy tűnt, nem is tudja folytatni, a fiatal Antonya Rebeka érkezett a helyére, de Zsófi nemsokára ismét váltotta. A Hargita előnye egyre nőtt, a 2-3 gólból 6 lett, és a dudaszó pillanatában 7, hiszen Miklós Flóra az utolsó másodpercekben talált be egy átlövésből.

17-10 állt az eredményjelzőn, jöhetett a szünet.

A második félidő két fogarasi góllal kezdődött, amikor Flórának sikerült megráznia magát, és kettővel válaszolt ezekre. Mindkét oldalon érkeztek a gólok, fej-fej mellett, így nem nőtt a különbség a félidő derekáig, amikor Dénes Szidi szélről törve be, először alakított ki nyolc gólos előnyt csapatának a meccs során. Ez meghozta a kedvét a hazaiaknak, Flóra volt újra eredményes, majd Zsófi nagy védése, aztán Flóra újabb – gyorsindításból szerzett – gólja után először lett tíz gól a két csapat között, bő tíz perccel a lefújás előtt.

Lett még több is, Zsófi megihletett formában védett, és a Hargita szinte minden támadása góllal ért véget. Mikor már több, mint tízzel vezettek Mester tanítványai, az edző újra lehetőséget adott Antonyának, akinek szintén sikerült néhány védést bemutatnia.

Az utolsó percekben nem volt kérdés, ekkor már fogyott a hazaiak koncentrációja is, ezért pontatlanságokat is követtek el. Az eladott labdákra azonban eladott labdákkal válaszoltak a fogarasiak is, míg végül a játékvezetők lefújták a mérkőzést, amely 38-25 arányú Hargita győzelmet hozott. A csapat nyolcadik helyen zárta a másodosztályos bajnokságot.