Frissítve: Kocsi döntötte le a napközi kerítését

Fotó: Soós Róbert

Baleset történt kedden a reggeli órákban a Wesselényi Miklós és a Tamási Áron utcák kereszteződésében. Két autó ütközött össze, aminek következtében az egyik ledöntötte a közeli napközi kerítését.

A baleset ideje alatt nem működött az útkereszteződésben található jelzőlámpa a tegnapi vihar miatt, áll a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség Facebook-oldalán, amelyben azt is leírták, hogy a polgármesteri hivatal műszaki osztálya igyekszik a problémát mihamarabb helyreállítani, de addig is arra kérik a gépjárművezetőket, hogy vezessenek fokozott figyelemmel az említett útkereszteződésben.

A baleset részleteiről Gheorghe Filip rendőrségi szóvivőt is megkérdeztük, cikkünk a válasz beérkezése után frissül.

Frissítés (13.20):

A balesetet egy 44 éves Bákó megyei férfi okozta, aki a Hunyadi János utca felől érkezve nem állt meg, és nem adott elsőbbséget a főúton szabályosan közlekedő, balról érkező (taxi)autónak, amelyet egy 43 éves helybéli vezetett.

Az ütközés következtében a bákói jelzésű autó a napközi kerítésének csapódott, a benne ülő 34 éves Neamț megyei utas megsérült, ezért bűnügyi eljárás indul a vétkes sofőr ellen. Egyik fél sem volt ittas állapotban – olvasható a Hargita megyei rendőrség oldalán.