Kockás inget elő, rockabilly-re fel

Porold ki farmernadrágod, vasald ki a kockás inged, szeptember 10-én, szombaton este 19 óra 30 perctől rockabilly bulira várnak a Jámbor Tehénbe, ahol a talp alá valót a The Crazy Plumbers adja.

Az esemény Facebook-oldala igazi rockabilly, psychobilly és vintage rock’n’roll estet ígér, amihez ajánlott dress code a kockás ing és a farmer nadrág. 

„A rockabilly muzsikát mifelénk kevesen ismerik, világszinten azonban jelentős és messziről felismerhető stílusjegyekkel rendelkező szubkultúrává vált. Tulajdonképpen nem más, mint a régi, eredeti, az ötvenes években létrejött és a világot annak minden szintjén teljesen átformáló rock’n’roll, amelyet máig olyan nagyságok neve fémjelez, mint Elvis Presley, Bill Haley, Jerry Lee Lewis vagy Carl Perkins.” – írják a Facebook-eseményben.

A The Crazy Plumbers 2012-ben alakult Sepsiszentgyörgyön, leginkább a rockabilly, psychobilly és vintage rock’n’roll stílus jellemzi zenéjüket. Repertoárjuk saját dalokból áll, első lemezük, az 8 Beers 2015-ben debütált, a címadó dalhoz 2016-ban videóklip is készült. Facebook oldalukon azt írják, a szombati lesz az év utolsó Crazy Plumbers-koncertje, ez után visszavonulnak a koncertezésekből és kreatívkodásra fordítják idejüket, legközelebb 2023-ban új dalokkal, friss repertoárral találkozhat velük a közönség.

Kiemelt kép: a The Crazy Plumbers Facebook-oldala