Kizárták Gálfi Árpádot az MPP-ből

Kizárta az MPP országos elnöksége tagságából Gálfi Árpádot, Székelyudvarhely polgármesterét és Rákossy Botond József megyei elnököt. A Magyar Polgári Párt szerkesztőségünkbe juttatott közleménye szerint a Hargita megyei küldöttek kérték Rákossy visszahívását a szeptember 18-án, szerdán Nyárádszeredában tartott elnökségi ülésen.

Ugyanúgy, egyöntetű döntéssel kizárta a párt tagságából Gálfi Árpádot, Székelyudvarhely polgármesterét, bomlasztó tevékenyége miatt – olvasható a közleményben.

Lezárják a Biró Zsolt-korszakot

Hogy mi lehet a gondja Mezeinek Gálfival?

Nem lehet tudni. Mindenesetre az országos MPP-elnökről épp szerdán, az ülés napján jelentette meg az Átlátszó Erdély oknyomozó portál, hogy szoros vagyoni jellegű kapcsolatban van a Szász Jenő (korábbi polgármester és MPP-elnök) által vezetett Nemzetkutató Stratégiai Intézettel, vagyonnyilatkozata alapján a család bevételének jelentős része a feleségén keresztül a magyar államtól származik.

„A legszigorúbb szankció alkalmazásának célja a pártban gerjesztett feszültség, uszítás, bomlasztás megszüntetése volt. Az elmúlt időszakban eltanácsolt párttagoknak ugyanis nem az volt a szándékuk, hogy megőrizzék szervezetünk egységét, hanem külső erők hatására ennek bomlasztásán tevékenykedtek. Most végre lezárjuk a Biró Zsolt által előidézett széthúzást, rendet rakunk és dolgozunk tovább!” – fogalmazott Mezei János, a párt elnöke.

Gálfi Árpád nem volt jelen az ülésen, éppen külföldön van szabadságon. Azt nyilatkozta, hogy megdöbbenéssel vette tudomásul a kizárását, amint hazatér, utánanéz az ügynek, és értesíti álláspontjáról a nyilvánosságot.

Néhány hónapja Gálfit a városi MPP elnökségéből váltották le, Mezei János országos elnök jelenlétében.