Kivetkőzik magából a góbé

Fotó: Kevekötő folkfotós/a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Facebook-oldala

Táncra vágysz? Egy hetet sem kell várnod, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes Udvarhelyre hozza 2019-ben bemutatott, farsangi produkcióját.

Farsangkor minden és mindenki átlényegül, kivetkőzik magából megidézve a kigúnyolásra, kifigurázásra érdemes jelenségeket – írja az együttes Góbé farsang című produkcióját beharangozó közleményében. Azt is írják, hogy a darab jelenetei a közelmúlt eseményeire válaszolnak, a közélet visszásságait kifigurázva, az előadás bőven merít a téli népszokásokból, és azt kívánja bemutatni, hogy az ünnepek a lélek megtisztulásának, a szív megkönnyítésének lehetőségei.

A rendező koreográfus Orza Călin, aki még a bemutató előtt megjegyezte, hogy a tánckar tagjai aktívan kivették a részüket az előadás színpadra állításából, ötleteik szervesen beépültek a produkcióba. A darab zenei szerkesztői Román Hunor és Szabó Lóránd, a Kedves Zenekar tagjai.

A Góbé farsang hétfőn, február 15-én 19 órától lesz látható a Művelődési Ház nagytermében. Az előadásra előzetesen a zsomboriildiko@gmail.com e-mail címen lehet jegyet foglalni, vásárolni pedig az Udvarhely Néptáncműhely irodájában 10 és 13 óra között, majd február 9-től a művelődési ház jegypénztárában is hétköznapokon 11 és 14 óra, 15 és 17 óra között, illetve az előadás napján egy órával a bemutató előtt.

A szervezők kérik a járványügyi előírások betartását, a maszk viselését az előadás alatt, és megjegyzik, a 37,3 Celsius-fok fölötti testhőmérséklettel rendelkező nézőket nem áll módukban beengedni a nézőtérre.