Kíváncsi vagy, hogy merre fogsz pénteken kerülni?

Az útépítéses naplónk harmadik napjával kezdünk. A cikk végén találjátok, hogy mit érdemes tudni a péntek-szombati aszfaltozásokról.

Harmadik nap

Reggel aránylag könnyen bejutottunk a városba, +10 perc volt a torlódási idő a szokásoshoz képest.

9 óra körül a Kaufland előtti körforgalomnál még dolgoztak a munkások, de délutánra már betömték a gödröket, és eltűntek a forgalomkorlátozó táblák is.

A városból hazafele menet, 4 óra után eléggé nehéz volt kijutni a városból, több helyen is dolgoztak Bethlenfalván.

Örömmel tapasztaltuk, hogy az út közepén szigetként kiálló kanálisfedőket a legtöbb helyen kiszedték és a gödröket betömték, hogy ne akadályozzák az aszfaltozógépet. Mindez még a mi életünkben megtörtént, ez egy csoda. Mi ez az autószerelő-ellenes viselkedés?

A forgalmat rendőrök irányították, elég nagy számban, a kadicsfalvi eltérőnél is és a Bükkfa utcánál is. A fentről érkező autókat beterelték a Bükkfa utcába.

A városba bevezető autósor vége Fenyéd alsó határánál volt.

Mire számíthatunk a következő napokban?

A kivitelező cégtől megtudtuk, hogy ők úgy tervezték, hogy csütörtök-szombat között leaszfaltozzák a barkácsbolt és a borászat közötti szakaszt, három szakaszban. De a városházának most hirtelen eszébe jutott, hogy az esővíz vezetéken van egy kis gubanc, s hogy azt meg kellene oldania. Habár fél éve tudják, hogy azzal gond van. Tegnap a város szó nélkül felásta az utat, ezért nem tudtak felkészülni az aszfaltozásra, tolódott minden egy napot.

Így a változott tervek szerint pénteken aszfaltoznák a barkácsbolt és a kadicsfalvi eltérő közötti szakaszt, a városból kifele menő sávon. Szombaton ugyanazon a szakaszon a másik sávot öntenék.

8.30 és 16 óra között lehet számítani az aszfaltozásra. Hogy a forgalom ne álljon le, a következő tereléseket tervezték: a Csíkszereda irányából érkező kisautókat a kadicsfalvi eltérőnél beterelik jobbra, a hátsó kis utcára (a Rét utcára), és ugyanerre az utcára terelik a 7,5 tonna alatti kis autókat a terelőúti MOL mellett is. A helyi rendőrség vállalta, hogy rendőröket biztosít ehhez a feladathoz.

A kisautós forgalomnak marad még alternatívának a Lakatosokból induló Keresztvápa-Termés-Bükkfa utca útvonal is, főleg a Bethlen negyedből/negyedbe közlekedők számára.

A szomorú az, hogy vasárnaptól jönnek a nagy hidegek, így a maradék felmart rész aszfaltozását a kadicsfalvi eltérőtől felfelé, elhalasztják addig, amíg szebb idők nem lesznek.

Olvasóink jogosan kérdik, hogy miért a fagyok előtti utolsó napokban van ekkora hajrá, mikor ott volt az egész nyár. A városháza illetékesei türelmetlenül várják, hogy erre a kérdésre válaszolhassanak, ami nyilván sokkal bonyolultabb lesz, mint ahogy azt a pálya szélén a nézők sejtik. Erre, és több más izgalmas kérdésre a választ sorozatunk következő részeiből tudhatják meg.