Kiütötte Szentgyörgyöt az SZFC

Fotó: GÁL ELŐD

Az egy ponttal mögötte álló Sepsi OSK kettes számú csapatát fogadta a Székelyudvarhelyi FC a román harmadosztályú labdarúgó bajnokság kilencedik fordulójában. Előző, brassói kiszállásán diadalmaskodott Gabriel Rădulescu együttese a Tâmpa Kids ellen, sok változtatás nem is történt a kezdőcsapatban, amelyben Albert – Marucza, Kovács, Berkeczi, Tordai, Savin, Szakács, Matei, Simó, Becze és Gavîrlița kapott helyet.

Tisztán látszott az első percekben, hogy nem játszik majd alárendelt szerepkörben az udvarhelyi együttes a Kovászna megyeiek ellen, akiknek a védelmében hatalmas lyukak éktelenkedtek. Ezt sokáig nem sikerült kihasználnia az SZFC-nek. Ugyan inkább az OSK térfelén folyt a játék, veszélyesebb helyzetek a szentgyörgyiek előtt adódtak, igaz, csak egyszer találták el a kaput, akkor meg Albert remekül védett.

Egy szűk félórát követően visszahúzódtak saját térfelükre a hazaiak, és éppen ez bizonyult döntőnek. Gyors kontratámadásaikkal nem tudtak visszaérni az OSK játékosai, érett a hazai gól. A 29. percben egy középre gurítás után bár elsőre úgy tűnt, felszabadítanak a vendégek, Savin Cătălin, az udvarhelyiek csapatkapitánya szerezte vissza a labdát, majd gurított Gavîrlița elé, aki értékesítette a tiszta lövőhelyzetet, lapos lövése a kapufáról pattant a hálóba (1–0).

A félidő hajrájában kitámadt az OSK, így újra ellentámadást vezethetett az SZFC egy labdaszerzés után. Gavîrlița most előkészítő szerepet vállalt, miután felfutott a jobbszélen, Szakács elé passzolt, aki kíméletlenül vágta be a játékszert a hálóba, így 2–0 arányú hazai vezetésnél következhetett a félidei szünet. És mivel eredményes taktikán nem változtatunk,

a második játékrészben

is inkább visszahúzódott a hazai együttes saját térfelére, hogy aztán gyilkos kontrákat vezethessen. Pontosan így is tették. Már a 48. percben jött a harmadik: Gavîrlița, Simó, majd ismét Gavîrlița volt a labda útja, és végül utóbbi szerezte meg a megnyugtató előnyt jelentő harmadikat.

A negyedik gól sem váratott sokat magára, mindössze három perccel később Gavîrlițát indították, aki egyedül vezethette rá a kapura, és utolérte ugyan a vendégek védője, a második hullámban érkezett Simó Csongor, aki finom mozdulattal ívelt a hosszú felsőbe (4–0). Simó ugyan rögtön ezután újra eredményes volt, a partjelző les miatt emelte a zászlóját, nem adták meg a gólt.

Ez azonban nem szegte kedvét a hazaiaknak, egy újabb ellentámadás során ismét Szakács volt eredményes, a labda átvétele után rögtön bombázott, megszerezve ezzel csapata ötödik gólját. Gavîrlița pedig meglőtte saját maga harmadik gólját, ugyancsak egy kontratámadás után, Becze passzából volt eredményes (6–0).

A megnyugtató előnyben Rădulescu több játékosának is lehetőséget adott, Curpăn, Dobrean, Guță, Moldovan és Botorok is pályára lépett. Az SZFC támadásai továbbra is veszélyesek voltak, de a szépítő gól megszerzése érdekében ekkor már talán már motiváltabb volt a vendég együttes.
És ez ki is fizetődött, a 72. percben a frissen beálló Keresztély Ákos lőtt gólt, de nem örülhettek sokáig, hiszen az udvarhelyiek cseréi is összehozták a választ, Dobrean gurított a hálóba a 86. percben, miután betörve a védők között, tisztára játszotta magát (7–1).

A végjátékban mindkét csapat támadásai elakadtak az ellenfél védőiben, így újabb gól már nem született, 7–1-re nyert hazai pályán az SZFC, amely idén kétféle arcát mutatja, vagy hatalmas verést mér ellenfelére, vagy egy – sok esetben a hosszabbításban kapott – góllal veszít, de az utolsó két forduló ad okot optimizmusra.

A kilencedik forduló többi mérkőzését szombaton játszák, addig is ez, a győzelemmel járó három pont elég volt arra, hogy visszajöjjön a csapat az élbolyba.
Jelen pillanatban, egy mérkőzéssel többet játszva, a negyedik helyet foglalják el.

A bajnokság jelenlegi állása:

A következő, tizedik fordulóban a tabella második helyén álló Blejoi csapatával játszik az SZFC, ráadásul ismét hazai pályán október 28-án, 15 órától.