Kiütéses győzelemmel hangoltak a válogatott mérkőzésekre

Könnyed, 6-1-es győzelemmel ért véget a székelyudvarhelyi Vasas Femina bukaresti vendégjátéka vasárnap. Az udvarhelyi lányok a fővárosi Fair-Play ellen játszottak a női labdarúgó bajnokság hetedik fordulójában, a bukarestiek az utolsó helyről várták a találkozót. Az udvarhelyiek a harmadik helyről indultak, egyenlő pontszámmal a – Temes megyei – kisbecsbereki Fortunával, amely jobb gólkülönbségének köszönhetően állt a második helyen.

Ana Vlădulescu (19 éves). Fotók: a román női labdarúgó válogatott Facebook-oldala

A Vasas hat góljának szerzői Mardari, Vlădulescu, Benő, Mitri, illetve Barabási voltak, utóbbi két góllal járult hozzá a sikerhez. Győzelmének köszönhetően a tabella második helyére jött fel az udvarhelyi csapat, igaz, két vetélytársa egy-egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A pontvadászat élén harcoló kolozsvári Olimpia és a Fortuna találkozóit ugyanis elhalasztották, miután ellenfeleiknél, a nagybányai és az aradi csapatoknál új koronavírussal való fertőzéseket állapítottak meg.

Ana Vlădulescu és Geréd Erika

sokat nem pihenhetett a mérkőzés után, ugyanis mindketten behívót kaptak a román női labdarúgó válogatottba, amely a következő két hétben két Európa-bajnoki selejtezőt is játszik. A csapat az Ilfov megyei Mogoșoaia községben tartott edzőtáborban gyűlt össze, ide érkezett meg elsőként a Vasas két játékosa – közölte Facebook-oldalán a román női nemzeti csapat.

Geréd Erika (21 éves).

Arról is beszámoltak, hogy, ugyan a 2022-es Európa-bajnoki kvalifikációról lecsúsztak, a Horvátország ellen 4-1-re megnyert mérkőzés egy új kezdet jó alapja lehet, így Mirel Albon szövetségi kapitány fiatal játékosok bevonását tűzte ki célul, jóval alacsonyabb átlagéletkorú keretet állított össze.

A csapat első mérkőzését október 23-án, pénteken játssza Marijampoléban Litvánia ellen 19 órától, majd 27-én, kedden a csoportelső Svájcot fogadják 17 óra 30 perctől, ezt a tervek szerint a PRO X tévécsatornán élőben lehet majd követni.