Kiugrott a Pálfi Kinga a bokorból, s Szinusz lett belőle

A közösségi oldalakon bármi megtörténhet. Bekövetsz valakit, mondjuk egy negyvenes éveiben járó, kifejezetten nőies megjelenésű alpolgármestert, telnek az évek, és egy napsütéses délelőtt azt veszed észre, nemhogy nem alpolgármester már az illető, ilyesmi azért előfordul sűrűn, de egy teljesen más nemű, hajszínű, magasságú és nevű személy lett belőle. Szakállas, harmincas férfivá változott, aki polgármester szeretne lenni.

Az a meglepetés érte Székelyudvarhely 2020 és 2022 közötti alpolgármesterének, Pálfi Kingának a rajongóit a napokban, hogy értesítést kaptak, miszerint „Egy általad kedvelt oldal megváltoztatta a nevét Pálfi Kingáról a következőre: Szakács-Paál István”.

Hamar kiderült, hogy nem a csini kínai nénik hekkelték meg a page-t, mint az uh.ro Instagram-oldalát pár éve, hanem ezúttal oldaladományozás történt.

Nemsokára az oldal kezelője már Szakács-Paál István közéleti szereplőként magyarázta el a követőknek, hogy rájött, külön kell választania a magánéleti és a közszereplői tevékenységét, ezért létre kellett hoznia egy oldalt. Viszont a kezdetektől felépíteni egy közösségi oldalt nehéz és időigényes feladat, így kapóra jött kollégája, Pálfi Kinga felajánlása, aki átadta 847 követővel rendelkező oldalát.

De ki van a képen szoknyában?

Az ilyen események arra késztetnek, hogy tovább keresgéljünk, mi izgalmas derülhet még ki. A Facebook page még nem tért teljesen magához, mert a névjegyében érdekes módon az áll, hogy 2021. március 25-én volt létrehozva, és 0 alkalommal változtatott nevet.

Bár az oldal már csupasz, csak a Szakács-Paál bejegyzései vannak rajta, a múltat kitörölni teljesen nem lehet. Ezért történhet meg az a vicces helyzet, hogy a korábbi említésekből, taggelésekből kiderül, hogy Szakács-Paál István pár éve, még nőkorában, a Hallgatlak Lelkisegélyszolgálat együttműködő pszichológusaként dolgozott. Részt vett a tanácsüléseken és különböző rendezvényeken Gálfi Árpád polgármester mellett.

De a leginkább tudathasadásos azonban az az állapot, amikor 2023 nyarán Szakács-Paál István és Pálfi Kinga egymás mellett állnak egy fotón a TED-x bejelentésekor, Bíró Barna Botond Facebook-oldalán. Ki kicsoda a képen? És ki van szoknyában? Fog-e divattanácsokat is adni?

Már csak attól kell tartani, hogy mi derül ki Bíró Barna Botondról ezek után. Kicsit nem figyelünk oda, s maholnap Borboly Csabaként kavarja a karalábélevest (vagy karfiol?) a konyhapulton csücsülő gyermekeivel, trombitálgatja a Tavaszi szelet a fúvós zenekarok bálján olyan hamisan, hogy a tehenek ijedtükben maguktól hazamennek a csordából?

A mókát félretéve:

vajon mit akart szétválasztani Szakács-Paál István valójában?

A cikk az előfizetőink számára folytatódik!

Ne maradj le a végéről! Már havi 15 lejért elolvashatod a cikkeink legjavát. Fektess be te is a szabadságba!