Kiszűrik a rossz gyerekfogakat

Fotó: Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

Megnyílt az iskolafogászat, hétfőtől péntekig héttől háromig az ajtaja nyitva áll a diákok előtt. Az újonnan indult intézmény legfontosabb feladata az éves kötelező fogászati szűrések elvégzése lesz a Székelyudvarhelyen iskolába járó, 6.500 diák esetében – áll Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának közleményében. 

A felújított fogászati rendelő a Villanytelep utca 2. szám alatt található, két doktornő, Dr. Mózes Kinga és Dr. Dávid Zselyke, illetve Kalapács Kinga asszisztensnő dolgozik az iskolafogászaton. 

Az éves fogászati szűrésen kívül fogadják a gyerekeket az iskolaidőben bekövetkezett fogászati jellegű balesetek esetében is. Emellett a nehéz anyagi körülmények között élő diákoknak és sokgyerekes családból származóknak, illetve a szociális ösztöndíjjal rendelkező gyerekeknek ingyenes fogászati kezelést biztosítanak. 

Az intézményben prevenciós tevékenységeket is szerveznek, amelyek során a szájhigiéné megtanítása lesz a fő feladat, a programba az óvodás korú gyerekeket is bevonják. 

A hivatal közleményébÅ‘l az is kiderült, hogy a szükséges engedélyekkel rendelkezik az iskolafogászat, ezért kapui már nyitva állnak a gyerekek elÅ‘tt.Â