Kiszivárgott a gázasok haditerve

Lejárt a téli tűzszünet, egyszerre több utcában fognak felbukkanni.
Archív felvétel

Miután a gázszolgáltató mintegy 20 kilométeren cserélte ki Székelyudvarhely legrosszabb állapotban lévő gázvezetékeit, az enyhe időjárás lehetővé tette, hogy a megkezdett szakaszokon, illetve a soron következő utcákban folytatódjon a hálózat korszerűsítése – tájékoztat honlapján a városháza.

Jelenleg a Bem József utca alsó szakaszán, a Fehér bejáratnál, az Ady Endre utca egy részén, a Zöld utcában, a Kuvar utcában, az Agyagdomb utcában, a Cseresznye utcában, valamint a Hunyadi utca egy szakaszán dolgozik a szolgáltató.

Mindenik munkaponton rövid határidővel kell dolgozzon a kivitelező a burkolat visszaállításával. Mivel még nem indultak el az aszfaltkeverő állomások, így ideiglenesen betonnal hozzák szintbe az utak járófelületét – ígérik.

Az ütemezés szerint jövő héten

A kadicsfalvi városrész két legrosszabb állapotban lévő gázvezetékét cseréli ki elsőként a szolgáltató, a Gát és a Fenyő utcában. Ezt követően a Gutenberg téren dolgoznak majd. Szintén jövő héten folytatódik a Tábor utcában tavaly elkezdett munkálat. Itt az Ady Endre utcától halad a kivitelező a Solymossy utca irányába, onnan pedig tovább a Gábor Áron utcáig.

A Cipészek, Kós Károly utcák vezetékcseréjét elnyert cég is folytatni fogja az elkezdett munkát, de egyelőre más településen dolgoznak. A kiemelt helyszínek között említik még a Rózsa utcát, ahol a modernizálás a harmincéves gázvezeték cseréje nélkül történt, ezzel magyarázható a folyamatos szivárgás – áll még a hivatal honlapján.