Kiskorút ütött meg egy másik kiskorú az utcán

Szerda délután tettek közzé egy képet az Udvarhelyszéki Közlekedési Info Facebook-csoportban, amelyen látható, hogy egy fiú védekezőn eltakarja a fejét, egy másik, idősebb pedig előtte áll. A képet közzétevő névtelen profil azt állította a bejegyzésben, hogy egy fiút megalázva, brutalitással és kegyetlenséggel vertek meg.

A bejegyzéshez számtalan hozzászólás érkezett, de estére törölték a csoportból. Megkérdeztük a rendőrséget, hogy történt-e feljelentés az ügyben.

FIGYELEM!

A helyszínen készült képet a kiskorúak védelme és az ártatlanság vélelme (senkit sem lehet büntetőjogi szempontból bűnösnek nyilvánítani, amíg erről nincs jogerős bírósági ítélet) miatt nem tesszük közzé.

Arra kérjük, vegye ön is ezt figyelembe, mielőtt véleményt fogalmaz meg a közösségi médiafelületeken.

Kiderült, hogy szerda délután 15 óra 15 perckor az 112-es sürgősségi számon tettek feljelentést arról, hogy egy 14 éves fiú erőszakos cselekedet áldozata volt.

Szintén kiskorú, 14 éves volt a feltételezett elkövető, aki ellen bűnügyi kivizsgálás indul ütlegelés vagy más erőszakos cselekmények vádjával – nyilatkozta kérdésünkre Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő. Mivel kiskorúakról van szó, kicsit bonyolultabb az eljárás, de mindenképp bűnügyi dossziét állítottak össze, melyet a rendőrségi nyomozás után továbbítanak az ügyészségre, tette hozzá. Az ügyészség dönt a folytatásról, hogy vádat emelnek-e, és ha igen, milyen formában.

 

A címlapkép illusztráció.

Â