Kiskorúakkal létesített szexuális viszonyt, vádat emeltek ellene

A sepsiszentgyörgyi városi ügyészség közleménye szerint vádat emeltek Szabó József zenetanár és kórusvezető ellen kiskorúak ellen elkövetett szexuális bűncselekmények és nemi erőszak miatt, írja a Transtelex. 

A közlemény szerint a vádlott 2019-2020 között visszaélt helyzetével az egyik, a bűncselekmény idején 14 éves kiskorú áldozatával szemben, akivel ismételten szexuális kapcsolatot létesített. Ugyanakkor azt is állítják, hogy 2018 folyamán egy másik, a bűncselekmény elkövetésekor 13 éves kiskorúval, a vádlott által vezetett kórus egyik tagjával is szexuális kapcsolatot folytatott.

Az ügyészség szerint a bűncselekmények, amelyek miatt a vádlott ellen nyomozás indult, 3-tól 10 évig, illetve 5-től 12 évig terjedő szabadságvesztéssel, valamint eltiltással büntethetők.

Szabó Józsefet három évvel ezelőtt elbocsátották a tanügyből, később letartóztatták, majd vizsgálati fogságban és házi őrizetben is volt. A zenész a munkaszerződése felbontásakor a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceumban helyettesítő tanárként oktatott. A Kovászna megyei tanfelügyelőség jelentette fel 2021 április elején a diákokkal szembeni magatartása miatt. Az ügyről bővebben 2023 februárjában számolt be a Transtelex.

Kiemelt kép forrása: Transtelex