Kisérettségi: hiába keresed a neved a hirdetőn

Név nélkül teszik közzé a végzős tanulóknak a képességvizsgán elért eredményeit – tájékoztatott szerdán az oktatási minisztérium, az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) megfelelően. A GDPR hatályba lépése óta ez az első alkalom, hogy így járnak el.

A vizsgáztató bizottságoknak ki kell nyomtatniuk az EvNat applikációról egy-egy jelentést, amelynek tartalmaznia kell: az iskola nevét, ahova a vizsgázó járt, a megye nevét, a vizsgázó nevét, személyi számát (CNP), valamint a vizsgázó kódját.

Minden tanuló kézhez kap egy ilyen jelentést szerdán, amikor beadja dolgozatát, és majd az egyéni kód alapján nézheti meg vizsgaeredményét a vizsgaközpontoknál kifüggesztett, valamint az evaluare.edu.ro honlapon megjelenő listákon.

A képességvizsga keretében szerdán matematikából mérték fel a nyolcadik osztályt végzett tanulók tudását, csütörtökön pedig anyanyelvből vizsgáznak a kisebbségi diákok.

Az eredményeket június 22-én, hétfőn teszik közzé, az óvásokat aznap délután 4 órától 7 óráig, illetve másnap 8-tól 12 óráig lehet benyújtani. A végleges eredményeket június 27-én, szombaton ismertetik.

Agerpres