Kisállataink és a koronavírus

Nem veszélyes az állatokra a koronavírus: ha kapcsolatba is kerülnének vele, nem fogja megbetegíteni őket, mondta el portálunknak Dr. Ráduly András, a Kedvenc Állatorvosi Rendelő munkatársa.

Azonban hordozhatják a vírust, mint bármely más felület, de ez nem jelenti azt, hogy gyakrabban kellene őket fürdetni, állatorvoshoz vinni, vagy több féreghajtót kellene nekik adni. Ugyanúgy kell rendezni őket, mint eddig.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a gazdik kerüljék a tömeget, és csak a fontos esetekben látogassanak el az állatorvoshoz.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Március 20-ai híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!