Kipipálta Tordát a VSK

Fotó: GÁL ELŐD

Pénteken, október 15-én délután a Városi Spotklub kézilabdacsapata a Tordai Potaissa második számú csapatát látta vendégül a csarnokban a felnőtt férfi országos bajnokság másodosztályának ötödik fordulójában. A mérkőzésre mindössze 50-60 ember látogatott el.

A keretben nem történt különösebb változás, Orbán Szilárd és Pál Szilárd nem álltak rendelkezésre, utóbbi még tavaly elszenvedett sérülése miatt.

Nem indult tökéletesen a találkozó a jóval esélyesebb udvarhelyieknek, fej-fej mellett a csapatok, és Torda tudott először két góllal meglépni 7-5, majd 8-6 arányban, amikor Sipos Lóránt ki is kérte első időkérését, hogy rendezze a sorokat. Úgy tűnt, ez sem segített, hisz a tordai kapus bravúros védéseket mutatott be, Ferenczi Botond átlövését hárította, és hiába pattant vissza a játékszer az udvarhelyi játékoshoz, másodjára is védett a vendégek hálóőre, majd azt követő támadásból három gólosra duzzasztották előnyüket a vendég tordaiak.

Ekkor Jobb Lőrincnek sikerült megfordítania a szerencsét, ő is bravúrokat mutatott be a túloldalon, míg a túlsó Jére Róbert és Tófalvi Krisztián is többször eredményes volt, így előbb kiegyenlített, majd egy gyors indítást követően, Csibi Hunor góljával át is vette a vezetést 12-11-re az udvarhelyi csapat.

A félidő vége is az udvarhelyieknek jött ki jobban, Csibi jó perceket fogott ki, de kellett ehhez az is, hogy a csapatkapitány, Komporály Attila is elkapja a fonalat: a szélső átlövésből is eredményes volt. Kapott még egy gólt 10 másodperccel a lefújás előtt a VSK, a csapatkapitánynak erre is volt válasza, így 19-15-öt mutatott az eredményjelzőn a szünetben.

A második félidő is jól kezdődött az udvarhelyieknek, akik hétméteres büntetőhöz jutottak. Ezt Komprály be is vágta megadva ezzel az alaphangot, míg a csapat kapusa a túloldalon kivédett egy hétméterest.

A félidő első felében Komporály, Kónya, Tăuțean, és Fekete Róbert vállalt többet, a félidő végén a szélsők: Tófalvi Krisztián és Csibi Hunor szállították a gólokat, így a félidei eredményhez képest, még hárommal sikerült megtoldani az előnyt és 37-30-ra nyerni a mérkőzést. Az udvarhelyiek legeredményesebbje a csapatkapitány Komporály volt hét találattal, de Jére és Csibi csak 1-1 góllal maradtak el tőle.

A győzelemre esélyes legfőbb rivális Segesvárnak és Fogarasnak még hátra van az ötödik fordulós mérkőzése, amennyiben nyernek, a VSK továbbra is a harmadik pozícióban marad. A csapat a következő mérkőzését is itthon játssza, a bajnokság negyedik helyén álló Nagybánya érkezik, a kézilabda szövetség előzetes programjának megfelelően október 22-én, pénteken.