Új művészeti igazgatója van a vásárhelyi színház Tompa Miklós társulatának

Kinevezték a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának művészeti igazgatóját Berekméri Katalin, a társulat tagja és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem adjunktusa személyében.

Az új művészeti igazgató kinevezését február 24-én Pál D. Attila vezérigazgató jelentette be, aki a Háromszék értesülései szerint Bocsárdi Lászlót és Fehér Balázs Benőt is felkérte a feladatra, de nem vállalták a tisztséget. Berekméri Katalin elmondta, a tisztség elfogadásában szakmai kihívást lát, amely részben egy jó lehetőség is és provokáció, ami fejlődésre ösztönzi. Hozzátette, tavaly szeptemberben kezdett ismerkedni a feladatkörrel, majd „nem kevés mérlegelés” után arra a döntésre jutott, hogy nekivág. 

Berekméri Katalin 2001-ben végzett a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem színművészet szakán, 2003-tól a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós társulatának tagja. 2015-ben az Ördög próbájában játszott szerepéért megkapta az UNITER díjat. 2010-től a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem színművészeti szakán színészmesterséget oktat, 2015-ben doktorált.

Kiemelt kép: nemzetiszinhaz.ro/Bereczky Sándor