Kilőnék a hidegkúti medvét

 

A vadászegyesület kérni fogja a Hidegkúton emberre támadt medve kilövését.

Kérni fogja a székelykeresztúri Hubertus Vadászegyesület a Hidegkúton emberre támadt medve kilövési engedélyét. Fazakas Attila, a vadászegyesület igazgatója az Agerpres hírügynökségnek azt nyilatkozta, elindítják az engedélyezési folyamatot, de attól fél, hogy a nagyvad téli álma előtt nem érkezik meg az engedély a hatóságoktól.

Kedden, november 26-án egy medve megtámadott és súlyosan megsebesített egy hidegkúti férfit saját udvarán. Karmolt és harapott sebekkel szállították az áldozatot a székeyudvarhelyi, majd a csíkszeredai kórházba, ahol megműtötték.

Az igazgató úgy véli, ilyen medvék esetében egyszerűbb eljárást kellene bevezetni, hogy minél gyorsabban lehessen megoldani a problémát.

– A medvepopuláció ötször-hatszor nagyobb a vidéken, és az emberek türelmük határán vannak. Most is, saját házának udvarán támadt rá az emberre a medve, maholnap bejönnek utánunk a házba – mondja Fazakas.

Részletek derültek ki a baleset körülményeit illetően, a hírügynökség arról ír, hogy a 28 éves férfi megpróbálta elkergetni az állatot udvaráról. A vadászegyesület vezetője felhívja a lakosság figyelmét, hogy ne próbálják elűzni a nagyvadat, ha közelíti házukat, udvarukat, legyenek elővigyázatosak, inkább menjenek be a házba.

A sebesült férfi állapota stabil, jelenleg a csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban kezelik – írja az Agerpres.