Kijelölték a városban azokat a helyeket, ahol keddtől kötelező a maszk

A megadott helyszíneket jól látható módon, ilyen plakátokkal jelölik – ígéri a városháza.

A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint augusztus 11-étől, kedd reggel 6 órától – a zárt nyilvános helyiségek mellett – kötelező a maszk viselése Udvarhelyen:

Az említett közterületek kijelölése a helyi vészhelyzeti bizottság által történt, ahol a forgalom alapján ezt indokoltnak találták. Ennek előzménye a megyei bizottság pénteki rendelete volt, amely egész Hargita megyében előírja a maszk használatát a piacokon, vásárokon, a közintézményekhez és kereskedelmi egységekhez tartozó tereken, illetve a zsúfolt gyalogos övezetekben és bármilyen más bel- vagy kültéri helyen, ahol tömeg alakul ki. Ezeket látható módon ki kell jelölnie a helyi bizottságnak és értesítenie kell a lakosságot.

A maszk viselése alól egyedül az 5 évnél kisebb gyerekek mentesülnek. Az elrendelt szabályok betartását a nemzeti rendőrség, a csendőrség, illetve a helyi rendőrség munkatársai ellenőrzik, a bírság értéke 500-tól 2.500 lejig terjedhet – közölte saját oldalán a helyi rendőrség.

A városháza arra kéri a székelyudvarhelyieket, hogy a maszkviselés mellett tartsák be a kétméteres távolságot, de inkább kerüljék a zsúfolt helyeket, ha tehetik.