Kihűltek, a mentő segítségére volt szükségük

Füst- és szén-monoxid-mérgezés miatt is kiszálltak a mentőszolgálat emberei.
Fotó: obiectiv.net

A Hargita Megyei Mentőszolgálat múlt heti statisztikája szerint a láz volt a leggyakoribb probléma, hatvan esetet regisztráltak a megyében. Nehézlégzés miatt harminckilenc, magas vérnyomás miatt harmincnyolc személyhez hívták ki a mentőket. Más érrendszeri problémák is nehezítették a mentősök dolgát, hat infarktus történt, míg harminchárom ember más típusú szívproblémával szorult a mentősök segítségére.

Agyvérzése húsz személynek volt, különböző traumák miatt huszonkét ember került kórházba. Csonttörést hét ember szenvedett, tizenöt esetben szülő nőhöz hívtak mentőt. Epilepsziás roham miatt három, ájulás miatt pedig tizenhárom esetben volt szükség segítségre.

Ittas állapotban tizenegy személy került a mentőbe, asztmás rohamot ketten kaptak, feldúlt elmeállapot miatt huszonhét esetben kellett közbelépni.

Gyomormenés tizenegy személynek okozott gondot, tápcsatornai vérzés négynek, rángógörcs pedig tíznek. Testi sértés miatt két embert kellett ellátni. A megye területén két autóbaleset történt, amelyekben ketten sérültek meg.

Kómába hat személy esett, míg közterületről két hívás érkezett a mentősökhöz a múlt hét folyamán. Két allergiás eset történt, egyik esetben ismeretlen anyagra, a másikban gyógyszerre volt allergiás a panaszos. Egy másik személy mérgezést kapott a gyógyszertől, egy füst-, és egy szén-monoxid mérgezés is volt.

Két kihűlésről is beszámolt a mentőszolgálat munkatársa, akitől azt is megtudtuk, hogy tizenhárom alkalommal halálesethez hívták ki őket.