Kigyúlt egy csűr Szentmihályon

Fennállt a veszélye, hogy átterjed a lakóházra is.
Kép: Villám ÖTE

Kigyúlt egy csűr a Siménfalva községhez tartozó Székelyszentmihályon, értesített hétfő koraeste a Hargita megyei sürgősségi esetek felügyelősége (ISU).

A székelyudvarhelyi hivatásos tűzoltóság 3 kocsival vonult ki oltani, jelen van a székelykeresztúri és a siménfalvi önkéntes tűzoltóság is. A tűz mintegy 80 négyzetméteren lángol, fennáll a veszélye annak, hogy átterjed a mellette levő lakóházra is. A melléképületben szerszámokat, gépeket tároltak, de mintegy 30 nyuszi lakhelyéül is szolgált – áll az Alina Maria Ciobotariu, a Hargita megyei ISU sajtószóvivője által küldött közleményben.

Székelyszenterzsébet utcáin végezte a fertőtlenítést a Villám ÖTE, amikor riasztották őket a székelyszentmihályi tűzhöz. A helyszínre harmadik tűzoltócsapatként érkeztek meg, az oltást már elkezdte a székelyudvarhelyi tűzoltóság, és a székelykeresztúri önkormányzati tűzoltóság.

– Egy hozzávetőleg 12×5 méteres fából és téglából épített csűr égett. Besegítettünk az helyszínen tartózkodó kollégáknak a tűz megfékezésében. Az épület teljesen használhatatlanná vált, állatok tetemei bukkantak fel néha, nyulakat láttunk. A nyárikonyha körülbelül 5 méterre volt az égő épülettől, egy kicsit távolabb a családi ház. Tizennyolcan vettünk részt a bevetésen – mondta el érdeklődésünkre Szali Mózes, a Villám ÖTE vezetője.