Kigyúlt egy autó Udvarhelyen

Fotó: Geréb István

Kigyúlt egy autó január 11-én, pénteken este 18 óra tájt Szombatfalván, a Farcádi utca sarkán – riasztotta az udvarhelyi autósokat egy szemtanú a facebookon, akinek állítása szerint a baj percek alatt történt, amíg a tulajdonosa bement vásárolni a kisboltba. A tűzoltók másképp tudják a történetet.

A sofőr füstszagot érzett, ezért húzott le az útról és értesített minket telefonon – nyilatkozta az udvarhelyi tűzoltóság részéről Dănuț Urzică alparancsnok. A jelek szerint rövidzárlatot kapott a jármű, ettől gyúlt meg az autó belsője, ami teljesen kiégett, de az autó többi részét, a motorházat sem érte kár. A 8000 lejre becsült járműben 4000 ezer lejes kárt állapítottak meg.

Az ilyen esetekben a biztosító csak akkor fizet, ha van CASCO is az autóra, és nem tevődik fel a tulajdonos szándékossága vagy súlyos gondatlansága, aminek bizonyítása különben is a biztosítót terheli. A kötelező biztosítás (RCA) csupán ütközés esetén, a másik félnek okozott kárt fedezi – tudtuk meg az egyik udvarhelyi biztosító cégtől.