Kigyulladt egy templom Konstancán, a lángok egy tömbházra is átterjedtek

Erős tűz ütött ki vasárnap reggel Konstancán a Sfânta Ecaterina templomnál, a Tomis Plus negyedben. 500 négyzetméteren teljesen leégett a faépítmény, a hatóságok közleménye szerint a tűz átterjedt a templommal szomszédos tömbházra is, összesen tizenegy lakrészt érintett a tűz, írják a Biziday oldalán.

A tűz a templom udvarán lévő ideiglenes kápolnában ütött ki, innen terjedtek tovább a lángok. Harminc hívőt a csendőrök kimenekítettek a templomból, a szomszédos tömbház tizenöt lakója önként vagy a tűzoltók utasítására elhagyták az otthonukat.

A helyszínre hat tűzoltóegység, egy SMURD- és egy mentőautó is érkezett. A tűz nagy lángokkal égett a templomban, amelyből a tűzoltók 11 gázpalackot távolítottak el. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint négy lakásba behatoltak a lángok, további hétben csak a füst okozott károkat. Ezen kívül a tűz tönkretette a tömbháznak a templommal szomszédos homlokzatát. A fatemplom teljesen leégett.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint két személynek pánikrohama volt, egy 45 éves nő pedig enyhe égési sérüléseket szenvedett az alkarján, őt kórházba szállították.

Kiemelt kép: biziday.ro