Kiesett, mégsem csalódott Balázs Emőke

Balázs Emőkét nem vitte tovább Majka a középdöntőből (pillanatfelvétel a műsorból)

Lejártak a Sztárban sztár leszek! című műsor válogatói, a négy mentornak két fázisban kellett csökkentenie csapatán. Szombaton azt követhettük végig, hogy az összes jelentkező közül kiket visznek tovább a mentorok a középdöntőbe. Volt aki 10, más 14 versenyzőt vitt tovább magával, a székelyudvarhelyi Balázs Emőke is bekerült a Majka csapatába.

A 17 éves udvarhelyi lánnyal – a válogatóból való továbbjutásakor – készült interjút ide kattintva olvashatjátok el.

Az első két középdöntőt (Majka és Köllő Babett csapata) vasárnap közvetítették, ennek során minden továbbjutott versenyzőnek egy újabb énekes bőrébe kellett bújnia, hogy elnyerje ezzel mentora tetszését. A mentorok utolsó rostája során csapatonként hárman maradnak, ők vehetnek majd részt az élő showban. Balázs Emőkének itt már nem jött össze a továbbjutás, búcsúznia kellett a műsortól.

Nagy fába vágta a fejszét

Már a produkció előtt jelezte Majka, hogy Christina Aguilerával nagy fába vágta a fejszéjét Emőke, mert nagy hangokat kell kiénekelni, mindezt ráadásul táncolás közben. Nehezítő tényező volt a várakozás után, fáradtan énekelni, de most csupán erre fókuszálhatott: itt már nem kellett a ruhájával, a sminkjével vagy a hajával foglalkozni, a műsorkészítők levették a válláról ezt a terhet, ahogy tánc és énektanárt is biztosítottak, Lajtai Katit, a Crystal zenekar énekesét.

Amikor Emőke közvetkezett, már mindhárom szék foglalt volt, és olyanokat küldtek haza, akik az ő véleménye szerint akár nyerhettek volna is. „Nagyon rossz érzés volt úgy felmenni a színpadra, hogy láttuk, hogy nagyon tehetséges embereket küldenek haza” – vallja be. A produkció után neki is volt némi hiányérzete, és látta a mentorok arcán, hogy túl komolyak, Tóth Gabi meg is kérdezte, „hogy mi volt a baj?”, majd hozzátette: ahelyett, hogy Emőke ette volna meg a dalt, ez fordítva sikerült. Azért dicséretből is jutott az udvarhelyi lánynak, miután Köllő Babett cukorbabának nevezte, elmondták, hogy tehetséges, és ne adja fel az énekést, jövőre újra szeretnék látni.

Ő egyelőre bizonytalan

azzal kapcsolatban, hogy újra megpróbál-e valamilyen tehetségkutatót, ha igen, nem mondja, hogy másképp csinálná végig, de biztos, hogy a most szerzett rutin segítené. Jövőre végzős lesz, ezért nem biztos, hogy ekkor bevállalja, utána már az egyetem miatt lesz kérdéses. „Tényleg nem tudom, a jövő elhozza”, mondja.

Szerinte a karrierje szempontjából már ez is hasznos volt, azzal, hogy látták a tévében, több emberhez eljutottak a dalai. „Én erre jó érzéssel gondolok vissza, nem vagyok csalódott” – mondja, hozzátéve, hogy amikor lejött a színpadról, eltörött a mécses. Lajtai Kati vigasztalta meg, és mondta, hogy „legyen büszke magára”. Emőke videoklipeket ígér a közeljövőre, azt is elárulta, hogy megkereste egy udvarhelyi zenekar, de azt már nem, hogy kikről van szó.