Leesett a traktorról és meghalt egy kápolnási fiatal (frissítve)

Január 3-án, kedden 22 órakor a 112-es számon értesítették a rendőrséget arról, hogy Kápolnásfalu térségében közúti balesetben meghalt egy ember. A nyomozásból kiderült, hogy a 28 éves kápolnási áldozat egy traktorról eshetett le, amelyet 38 éves falustársa vezetett. A rendőrségi jelentés szerint a fiatal férfi elvesztette egyensúlyát és leesett a traktorról, minek következtében halálos sérüléseket szenvedett, a mentők már nem tudtak segíteni rajta.

A helyzetet súlyosbítja, hogy a sofőr elhagyta a baleset helyszínét, a rendőrök állították elő. Az ellenőrzés során kiderült, hogy ittas állapotban volt, a leheletében 0,71 mg/l tiszta alkoholt mértek, ráadásul semmilyen járműkategóriához nem rendelkezik vezetői engedéllyel. Emberölés, ittas és jogosítvány nélküli vezetés, baleseti helyszín elhagyása miatt 24 órára őrizetbe vették, az ügyészség kéri az előzetes letartóztatását.

Frissítés (12 óra)

A baleset egy olyan útszakaszon történt, ami nem számít közútnak, a traktor hátulján két utassal éppen hazafelé tartottak. A sofőr a traktorral együtt hagyta el a helyszínt, a 112-t ezt követően hívta egy személy – közölte még kérdéseinkre Robert Costan helyettes rendőrszóvivő.

A mentő már csak megállapítani tudta a halál beálltát. A diszpécserszolgálat azt az információt kapta, hogy a traktorkabinon kívüli állványról eshetett le az áldozat, aki ugyancsak ittas állapotban volt. A halálos sérülést pedig az okozhatta, hogy a traktor áthaladt a testén – tudtuk meg Péter Szilárdtól, a megyei mentőszolgálat vezetőjétől.

A kiemelt kép illusztráció.