Kiégett egy kocsi Lövéte mellett

fotó: lövétei önkéntes tűzoltóság Facebook-oldala

Vasárnap éjjel kigyúlt és teljesen leégett egy kocsi Lövéte és Lövétebánya között. András Lajos tűzoltóparancsnok kérdésünkre elmondta, hogy éjjel 1 óra 11 perckor kapta a riasztást, hogy Lövéte Pósfalu nevű falurészének felső negyedében ég egy autó.

A helyszínre mentek, de már csak kioltani tudták a tüzet, a kocsit megmenteni nem, „komplett leégett”. A jármű utasai, négy kápolnási fiatal azt állították, hogy egy őz ugrott át az úttesten, emiatt a sofőr elkapta a kormányt, és bementek a sáncba, a kocsi orra megütődött, ez okozta szerintük a tüzet. Személyi sérülés nem történt, nyilatkozta a tűzoltóparancsnok. 

A székelyudvarhelyi hivatásos tűzoltók egy speciális kocsival mentek a helyszínre, addigra a lövétei önkéntesek lokalizálták a tüzet, kiérkezésükkor még a motor égett. 2 óra 30 percre sikerült eloltaniuk a lángokat, a jármű 90 százalékban elégett, a kár értéke 10 ezer lejre tehető, a megmentett javaké 1 ezer lej. A tűz valószínűsíthető oka rövidzárlat – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelem részéről Alina Maria Ciobotariu sajtószóvivő.