Kiegészült a Hargita megyei tanács

Marad minden a régiben a megye élén: Borboly az elnök, Barti és Bíró alelnökök.
Fotó: Hargita Megye Tanácsa

Pénteken, november 13-án tartott rendkívüli ülésén újabb négyéves mandátumot szavaztak meg a megyei tanács korábbi alelnökeinek, Bíró Barna Botond udvarhelyszéki RMDSZ-elnöknek, illetve a gyergyói Barti Tihamérnek, aki Borboly Csaba kihívója volt az RMDSZ megyeelnöki előválasztásán – írja a Maszol.

Az alelnökök megválasztása és a szakbizottságok megalakulása azért nem történhetett meg korábban, mert az Udvarhelyen tartott ülésig nem volt teljes a megyei testület. Az eljárás szerint meg kellett várni, hogy azok a tanácsosok is letegyék az esküt, akik párttársaik lemondása miatt juthattak mandátumhoz.

A 30 tagú testületben a tanácselnök mellett 19 RMDSZ-es, 4 EMSZ-es, 3 PSD-s, továbbá 2-2 POL-os, illetve PNL-s tanácsos fog tevékenykedni a következő négy évben.

Frissítés 13.30:

Közölték a teljes listát, több helyen is változás történt, ezeket dőlt betűkkel jeleztük alább.

RMDSZ: Borboly Csaba, Biró Barna-Botond, Barti Tihamér, Sinka Arnold, Szentes Antal, Kolumbán Dávid, Solyom László, Rákosi Seiwarth Ildikó, Márton Csaba, Hajdú Gábor, Dávid Lajos, Portik Erzsébet-Edit, Becze Istvan, Rátz István, Ferencz-Salamon Alpár-László, Sándor Barna, Kántor Boglárka, Kolozsvári Tibor, Bíró Zsolt, Rácz Árpád – a lista változatlan, nem mondott le senki

EMSZ: Lőrincz Árpád István, Györgyi Attila, Csillag Péter, Tőkés Lehel – az első két helyről visszalépett Mezei János országos MPP-elnök és Sándor Krisztina, az EMNT ügyvezető elnöke.

POL: Rákossy Botond-József, Nagy Mária-Terézia – változatlan

PSD: Hîrlav Costin, Vaidoș Alexandru, Conțiu Lucian – kiesett a listavezető Rugină Dan Ciprian

PNL: Dobrean Teodor-Constantin, Izsák Alina – kiesett a listavezető Buzilă Victor Sebastian