Kidobta Micimackót, 4.000 lejes bírságot kap érte

Ő is ott feküdt a szeméthegyen, fotó: a helyi rendőrség Facebook-oldala

Március 27-én tetemes mennyiségű hulladékról érkezett bejelentés a székelyudvarhelyi helyi rendőrséghez – számol be Facebook-oldalán az intézmény. A hulladékra a város bethlenfalvi határánál, a Fehéres patak mentén figyelt fel a bejelentő.

A terepszemle során a helyi rendőrség környezetvédelmi részlegének munkatársa megállapította, hogy nem csupán a Fehéres patakhoz, hanem a Termés utca környékére, az erdőbe is tetemes mennyiségű hulladékot hordtak ki ismeretlenek. A helyszín és az illegálisan lerakott hulladék megvizsgálása során sikerült beazonosítani a szemét egy részének tulajdonosát, akit a 195/2005-ös számú, környezetvédelemről szóló sürgősségi kormányrendelet értelmében 4.000 lej értékű pénzbírságban részesült, ugyanakkor felszólították a helyszín megtisztítására – írják bejegyzésükben.

A hulladék mennyiségét és a terület méretét figyelembe véve, a helyi rendőrség valószínűnek tartja, hogy a kialakult állapotért több személy is felelős, akiknek beazonosítása folyamatban van.

Az intézmény arra kéri a városlakókat, amennyiben hasonló esetet észlelnek, vagy kérdésük van a hulladék kezelésével kapcsolatosan, forduljanak hozzájuk a 0266.210.210-es telefonszámon.