Kidobta gyerekeit az ablakon

Forrás: SPYNEWS.ro

Egy gyermek meghalt, egy másik pedig megsérült a hétfőre virradó éjszaka, miután az anyjuk kidobta őket egy botoşani-i hostel ablakán – tájékoztat az Agerpres.

A 23 éves nőnél nem volt személyi igazolvány a becsekkolásnál, de rábeszélte a szálláshely recepciósát, hogy adjon ki nekik egy szobát, mert lekésték a buszt, amivel haza akartak menni. Egy második emeleti szobában szálltak meg, írja az Observator.

A motel recepciósa látta, hogy leesett valami, azt hitte, hogy egy lepedőt esett ki az ablakon, „egyszere dobta ki őket”, állította az intézmény alkalmazottja.

A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 2, illetve 3 éves gyermekeket kórházba szállították, egyikük életét azonban nem tudták megmenteni az orvosok. Miután elkövette tettét, a nő azzal fenyegetőzött, hogy maga is leugrik, közben hajtogatta, hogy nem akarta bántani a gyerekeit, sajnálja, amit tett és nem akar börtönbe kerülni. Rendőrségi tárgyaló segítségével két óra után sikerült elterelni a figyelmét, és az időközben a szállodaszoba ablakán át bejutott katonai tűzoltók lefogták.

Forrás: Observator

A nőt pszichiátriai osztályára vitték egészségi állapotának felmérésére.

A gyerekek édesapja Bukarestben tartózkodott munkaügyben, ott értesült a tragédiáról. Azt nyilatkozta, hogy távolléte alatt minden este beszéltek telefonon a párjával, de nem adta jelét annak, hogy mire készül. Az utolsó beszélgetés során viszont már feltűnt a férfinak, hogy valami megváltozott. A nő 23:30-kor írt utoljára üzenetet a gyerekei apjának, amiben „csúnya” dolgok szerepeltek, az sms végén az szerepelt, hogy „Viszlát!”. A férfi ezt követően próbálta elérni a nőt telefonon, de sikertelenül.

Az ügyben emberölés és emberölésre tett kísérlet miatt nyomoz a Botoşani megyei törvényszéki ügyészség.

Ha úgy érzi, lelki segítségre van szüksége,

ide kattintva számos erdélyi segítő foglalkozású személy, pszichológus, lelkész, mentálhigiénés szakember elérhetőségét megtalálja.