Kiállították az elsőszámú jobblövőjüket, de ez nem törte meg őket

Fotó: GÁL ELŐD

Egy hónap szünet után játszott újra bajnoki mérkőzést a Hargita Kézilabda Klub az országos női másodosztályban, és Mester Zsolt csapata most a CSM Iași együttesét fogadta. A vendégek öt forduló után az udvarhelyiekhez hasonló módon két nyertes meccsel a tabella középmezőnyében foglaltak helyet.

Jó volt látni, hogy hosszú cseresorral rendelkezik Mester, és megnyugtató is, hiszen így voltak ezzel a Daniel Bura által irányított vendégek is, akik ráadásul életkorban, rutinban és termetben is az udvarhelyiek fölé magaslottak, és ez meg is érződött az első hazai támadásokon. Kicsit bátortalanul mentek neki a vendég védőfalnak a Hargita játékosai, és kihasználta ezt a morális előnyt Iași: első támadásait gólra is váltotta Iași. Ioana Stanca két szélről dobott góljával indult a meccs.

Az udvarhelyiek gólcsendjét Szabó Szilvia törte meg, aztán a többiek is bátrabban próbálkoztak, elkezdett kapaszkodni ellenfelére a Hargita. Igaz, az ellenfél sokkal több könnyű gólt dobott, az udvarhelyiek megküzdöttek minden találatukért.

18 percet követően Iași újra háromgólos különbséget alakított ki, ráadásul kettős emberelőnybe kerültek – Miklós Flórát és Szabó Szilviát küldték ki 2 percre –, de a nehéz helyzetben jól jöttek ki emberhátrányukból az udvarhelyiek. Chiratcu Andi értékesített hetesével 1-1-re hozták ezt a két percet, és amikor kiegészültek, Gergely Nóra remek pillanatainak hála, ledolgozták a hátrányukat 1 gólra. A szélső először gyönyörűen fordult le emberéről és lőtte be, majd Szabó Szilviától kapott egy nagyszerű gyorsindítást és a ziccert sem hibázta el.

2-3 gól volt folyamatosan a különbség, a félidő végén egyre jöhetett volna fel a hazai együttes, de Miklós Flóra fejbetalálta a vendégek kapusát, aki – miközben a találatért 2 perces kiállítást kapó Flóra sportszerűen bocsánatot kért – sírva hagyta el a pályát.

15-17-es elsőfélidő után,

a másodikban Iași rohanórajtot vett, Jolobovici, Dinca, és Stanca egymás után dobált góljainak köszönhetően a kétgólos különbségből percek alatt lett nyolc. Hozzátartozik, hogy ezidő alatt Flóra megkapta a harmadik kétperces kiállítását, így a csapat elsőszámú jobboldali átlövője már nem térhetett vissza a pályára. A vendégek kapusteljesítménye sem könnyítette meg a dolgukat, Moroianu is megihletett formában védett, és az első félidőben fejbedobott Mihailiuc is, amikor a mérkőzés végén még beszállt.

Nem engedték el azonban a meccset az udvarhelyi lányok, és olyannyira nem, hogy 10 perccel a lefújás előtt csupán négy volt a két csapat között. Morálisan is sikerült talán az ellenfelük fölé növekedniük, a vendég játékosok ekkor már minden fordulásnál a kapu mögötti kijelzőt nézték, hogy mennyi van még hátra.

Aztán itt törött el valami. Egyrészt a bírók is megnehezítették az udvarhelyiek dolgát, másrész ők is maguknak, hiszen sok könnyű gólhelyzet maradt ki: vagy a ziccer, vagy már az indítás nem ért célba.

A játékvezetők több esetben nem fújtak következetesen be szabálytalanságokat mindkét oldalon, ezért már a vendégjátékosok is próbáltak „eladni” nekik egy-két faultot. Kiszúrták azonban a vendég szélső színjátékát, Stanca ugyan nem kapott két percet érte, az udvarhelyiek magkapták a labdát. De jobban felhozni már késő volt, hiába tapadt ellenfelére a hajrában, 31-35-re elveszítette a mérkőzést a Hargita, még akkor is, ha végig meccsben volt egy, a szezon előtt feljutást megcélzó együttessel szemben.

A csapat a vereséget követően a táblázaton a hetedik helyre csúszott vissza, de még látótávolságon belül maradt, éppen Iași és Románvásár mögött.

A bajnokság jelenlegi állása:

A csapatra két bitangerős együttes vár a következő két fordulóban, hiszen a hatból ötöt nyerő, harmadik helyen álló szentgyörgyiekhez utaznak, majd az eddig százszázalékos listavezető Brassói Corona érkezik Udvarhelyre.