Kiállítás a múlt század gyerekszobáinak harcos figuráiból

A Kádár (Játék) Katonái. Játék és hatalom című kiállításra készül a Haáz Rezső Múzeum a Budapesti Történeti Múzeummal együttműködve. A 20. század fröccsöntött műanyag figuráit bemutató tárlat megnyitója június 22-én, csütörtökön 17 órától lesz a Haberstumpf-villában. 

A megnyitón köszöntőt mond B. Szabó János történész, a kiállítás kurátora a Budapesti Történeti Múzeum képviseletében. Az eseményen közreműködik Vajda Szilvia népdalénekes, felkészítője Kászoniné Fejős Gabriella.

„A kiállítást azoknak ajánljuk, akik nosztalgiáznak, hiszen gyerekkorukat meghatározták ezek játékok és ezt akár még gyermekeik is tovább örökölték, de ugyanúgy szól azokhoz is, akik nem élték át ezt az időszakot, de kedvelik a társadalomtörténet könnyedebb bemutatását. Egyszóval mindenkinek, aki egy kis időre szívesen átélné a Western hangulatot vagy ellátogatna a nyugati akcióhősök 20. századi világába” – írják közleményükben a szervezők, hozzáteszik a kiállítás szeptember 17-ig lesz megtekinthető.

A Kádár (Játék) Katonái. Játék és hatalom Múzeumok Éjszakájának programjaként is megtekinthető, rendhagyó tárlatvezetést Benkő József hadtörténész fog tartani.