Ki van az MPP listáján?

Fotó: Egyed Ufó Zoltán, archív

Miután megtudtuk, hogy Bunta Levente négy év szünet után független tanácsosjelöltként folytatná az önkormányzati munkát, kiderült, hogy a Magyar Polgári Párt sem késte le a jelöltállítást, Mike Levente polgármester-jelölt mellett 24 tanácsosjelölttel jelentkezik – ezt a helyi választási bizottság tette közzé.

Mike Levente helyi és Mezei János országos MPP-elnök közös sajtótájékoztatóján vált nyilvánossá augusztus 4-én, hogy a politikai szervezet Udvarhelyen nem közösködik a Néppárttal, a legtöbb helységtől eltérően nem az Erdélyi Magyar Szövetségként indítanak jelölteket, hanem külön listán. Akkor azt állították, hogy a Néppárt nem indíthat ellenük jelölteket, az erre vonatkozó egyezséget forrásaink szerint azonban csak négy nappal később, augusztus 7-én írták alá a pártok országos vezetői.

Az MPP listáját a polgármesterjelöltként is induló Mike Levente vezeti, őt követi Orbán Árpád jelenlegi alpolgármester, Hadnagy Gábor, az Urbana Rt. igazgatója, majd a negyedik helyen az a Bindea Daniel szerepel, akinek a lakcímére négy évvel ezelőtt a megtévesztésül indított Buta Levente jelöltet bejegyezték. Végül olyan régi motorosokat is láthatunk a listán, mint Waum Péter, Tókos Szabolcs, Hadnagy Zoltán, Szakál Csaba és Geréd Gábor tanár úr.

Az MPP jelöltjei:

1. MIKE LEVENTE JÓZSEF földmérő szakmérnök, vállalkozó
2. ORBÁN ÁRPÁD mérnök, jelenlegi alpolgármester
3. HADNAGY GÁBOR mérnök, az Urbana Rt. igazgatója
4. BINDEA DÁNIEL közgazdász, ingatlanfejlesztő
5. BARTUS ATTILA JÓZSEF tanár, a Sportiskola igazgatója
6. SÁNDOR JÓZSEF CSABA mérnök, cégigazgató
7. CSÍKI ENDRE közigazgatási szakember, ügyvezető
8. BÁLINT-BENEDEK PÁL mérnök, vállalkozó
9. WAUM PÉTER programozó, kézműves
10. PÉTER EDIT ROZÁLIA, pedagógus, pszichológus
11. CSOMOR LÁSZLÓ LEVENTE építészmérnök
12. VERESS GYÖNGYVÉR ANIKÓ könyvelő
13. ILYÉS IMRE vállalkozó
14. TÓKOS SZABOLCS pincér
15. KOVÁCS LEVENTE ügyvezető
16. SZÉKELY MELINDA szépségszalon tulajdonos
17. MOLNÁR RÓBERT informatikai mérnök
18. NAGY SÁNDOR LAJOS a Szent Ferenc Egyesület vezetője
19. FAZAKAS-KÁLMÁN KAROLA vállalkozó
20. NAGY DÁNIEL CSABA ügynök
21. HADNAGY ZOLTÁN BÉLA almérnök, vállalkozó
22. SZAKÁL CSABA vállalkozó
23. PETRE ROZÁLIA nyugdíjas könyvelő
24. GERÉD GÁBOR tanár

A helyi választási bizottságnak egy másik jegyzőkönyvéből kiderült, hogy a szombaton a két párt összeolvadásáról döntő USR-PLUS szövetség is indít Udvarhelyen jelölteket. Négyfős tanácsosi listával indulnak, akik

a PLUS tagjai:

  1. MATYAS CONSTANTA
  2. DRUMEA MARIAN
  3. POP ADELINA
  4. BÁLINT JÓZSEF-ZSOLT

A Szabad Emberek Pártja jelöltjeként induló Gálfi Árpád és csapata hétfőn jelentette be, hogy leadta a szükséges iratokat, az RMDSZ már július 31-én megtartotta kampányindítóját, az aláírásokat pedig augusztus 12-én nyújtották be a választási irodához.

Lehetnek még a nap folyamán meglepetések, a jelölteknek ugyanis augusztus 18-án, kedden éjfélig kell leadniuk a dokumentációt, hogy megmérettethessék magukat a szeptember 27-ei helyhatósági választásokon. A pártok jelöltjeinek és a függetlenként indulók névsora a városháza honlapján böngészhető.