Ki miatt tartóztatták le Puiékat? (frissítve)

Őrizetbe vették csütörtökön, majd másnap 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték idősebb és ifjabb Pui Bélát személyi szabadság megsértése miatt, olvasható a székelyudvarhelyi helyi rendőrség közösségi oldalán.

A nyomozást, a házkutatást, valamint az elkövetők őrizetbe vételét a székelyudvarhelyi rendőrség nyomozó irodájának munkatársai végezték, a székelyudvarhelyi ügyészség koordinálásával.

Portálunk az ügyészséghez fordult, hogy megtudjuk, mit kerestek a hatóságok a házkutatás során, mit találtak, ki volt a feljelentő, ugyanaz a személy-e, mint az, akinek a személyi szabadságát megsértették, mennyi ideig állt fenn a személyi szabadságvesztés állapota, és indult-e már hasonló eset miatt eljárás a két fél között.

Az ügyészség szelektíven válaszolt a kérdéseinkre, annyit árultak el, hogy az eljárás 2023. október 22-én kezdődött, és a sértett fél 1990. 12. 12-én született Budapesten. Mivel a nyomozás folyamatban van, egyelőre nem adhatnak ki több információt.

Az ügyet részletesebben ismerő forrásból úgy tudjuk, teljesen jogos és megalapozott a bíróság azon döntése, hogy 30 napos előzetes letartóztatást rendelt el. Ezt láthatóan nem így értékelik Pui Béláék, akik hétfőn fellebbezést nyújtottak be. A fellebbezést a keddi nap során tárgyalja a Hargita megyei törvényszék, olvasható az igazságügyi portálon.

Frissítés 2023. október 31., 13 óra 36 perckor:

A törvényszék kedden délben megalapozatlannak találta és elutasította ifj. és id. Pui Béla fellebbezését, a székelyudvarhelyi bíróság döntését teljes egészében fenntartotta. A vádlottakat fejenként 200 lej perköltség kifizetésére kötelezi.

A múlt csütörtökön maszkosok verték fel a Sziget negyed csendjét. Kiderült, hogy Puiék bérelt lakásában végeznek házkutatást, átvizsgálták az autójukat is. Arról, hogy mit tapasztaltunk a helyszínen, itt olvashatsz.

Az előző részek tartalmából:

Ifjabb Pui Béla ellen emberölési kísérlet vádjával november 8-án kellene ítéletet hirdetnie a Hargita megyei törvényszéknek. Ifjabb Pui Béla a vád szerint 2021. novemberében szándékosan elgázolt egy férfit, majd elhagyta a helyszínt, ezért 2022. decemberében 10 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte a törvényszék, amit ő megfellebbezett. Az esetről és korábbi ügyeiről itt írtunk bővebben.