Ki lesz az RMDSZ új területi elnöke?

Csütörtökön, április 7-én este 18 órától lesz az RMDSZ Udvarhelyszéki Területi Szervezetének tisztújítása a farkaslaki kultúrotthonban – írják a szervezet közleményében. A tisztújító küldöttgyűlésen 224 küldött (67 választmányi tag, a 121 tagú helyi küldöttség és a 18-18 UIET és Nőszervezeti tag) választja meg a területi elnököt titkos szavazással, ugyanakkor megújul a Pénzügyi, Etikai és Fegyelmi, illetve a Szabályzatfelügyelő Bizottság is.

A jelölési dokumentáció leadási határideje csütörtök, március 31-e déli 12 óra volt, és egy jelölt tette le a jelölési dokumentációját. Eszerint a jelenlegi elnök, Bíró Barna Botond újrázna. Tizenkilenc helyi szervezet támogatta az elnöki tisztségre való jelentkezését, a Területi Tisztújítási Bizottság pedig rendben találta és elfogadta a dokumentációját.

A helyi szervezetek március hónap folyamán szervezték meg a küldöttjelölő gyűléseket, és azokban a községekben, ahol az elnök mandátuma lejárt, tisztújításra is sor került. Az RMDSZ Udvarhelyszéki Nőszervezetének tisztújítását e hét péntekén, április elsején tartják – írja még közleményében a szervezet.

Â