Kézilabdát bírod?

Orrvérzésig nézhetsz belőle hétvégén. Lesz házigazda és fővédnökök, de a lényeg, hogy udvarhelyi lányokért és fiúkért is szoríthatunk.
Fotó: A Mediotop Kupa Facebook oldala

Magyarországi és határon túli magyar csapatok részvételével rendezik meg a tizenhatodik Kárpát Meditop Kupa elnevezésű női kézilabda tornát az udvarhelyi sportcsarnokban február 2-án és 3-án, szombaton és vasárnap. A házigazda Székelyudvarhelyi Női Kézilabda Klub mellett Erdélyből Sepsiszentgyörgy és Marosvásárhely felnőtt csapatai vesznek részt, illetve Felvidékről Naszvad, Vajdaságból Ada és Magyarországról Mohács együttesei.

A mieink kezdik az A csoport küzdelmeit, reggel kilenc órakor a nyitómérkőzésen Naszvad lesz az ellenfél. Másik csoportellenfelükkel, Sepsiszentgyörggyel szintén szombaton 15 óra 45 perctől mérkőznek meg az udvarhelyiek. Vasárnap helyosztókat játszanak a csapatok, az A és B csoport harmadik helyezettjei az ötödik helyért meccselnek kilenc órától, a csoportok második helyezettjei 10 óra 45 perctől játsszák a bronzmeccset, a döntőt 12 óra 30 perckor rendezik.

A tornán a legjobb három csapaton kívül díjazzák a legjobb kapust, gólkirálynőt, legtechnikásabb anyaországbeli és határontúli magyar játékost, illetve a legjobb székelyudvarhelyi játékost.

A bajnokság mellett egy gálamérkőzést is meg lehet majd tekinteni, vasárnap a Kárpát Kupa Válogatott és a Székelyudvarhely Nosztalgia Válogatottal néz farkasszemet 14 órától, de még szombaton, 18 órától a fiúk bajnokságának soron következő mérkőzését, a Tordai Potaissa II. elleni meccset lehet megnézni.

Lesz nagy ünnepi hangulat is, házigazda és fővédnökök, minden, ami dukál. 15 órától az ünnepélyes díjátadón Gálfi Árpád polgármester mellett, többek között Semjén Zsolt, Magyarország miniszterelnök-helyettese, Dr. Szalay – Bobroviczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese, Dr. Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Dr. Sávolt-Szabó Tünde sportért felelős államtitkár mondanak beszédeket.