Kezdődnek a ballagások Udvarhelyen

fotó: Pál Edit Éva/ archív

Közeleg a nyári szünet, nyakunkon a ballagási szezon, Székelyudvarhelyen május közepétől június közepéig sorra búcsúznak el a végzős középiskolások és főiskolások. A kicsengetések programját a városháza tette közzé honlapján.

A sort a Babeș–Bolyai Tudományegyetem kihelyezett tagozatának tanító és óvópedagógus szakos hallgatói nyitják meg, május 18-án, csütörtökön 10 órától. Az ünnepséget a városi sportcsarnokban tartják. 

Utánuk május 31-én, szerdán telik meg a város ünneplőkkel, aznap négy intézmény végzőseit is kicsengetik:

Június 2-án, pénteken 10 órától két iskolában, a Tamási Áron Gimnáziumban és a Bányai János Szakközépiskolában kezdődik meg az ünnepség, mindkét iskola esetében az intézmény sportterme szolgál majd helyszínül.

A középiskolás ballagások sorát a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium és a Dr. Palló Imre Művészeti Líceum zárja június 3-án, szombaton 10 órától. A refisek ballagása a belvárosi református templomban, a pallósoké pedig a művelődési házban lesz.

Június 8-án, csütörtökön 15 órától a FEG Education Egészségügyi Posztliceális Iskola végzősei búcsúznak a Marin Preda Elméleti Líceum sporttermében. A Székelyudvarhelyi Egészségügyi Posztlíceum hallgatói június 10-én, szombaton 9 órától ballagnak a Szent Miklós Plébániában.

Végül pedig június 16-án, pénteken 16 órától a művelődési házban a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ (SZÉK) utolsó éves diákjai is feldobják a kalapot.