Kezdődik az Alter-Native Filmfesztivál Vásárhelyen

Harmincegyedik alkalommal szervezik meg Marosvásárhelyen az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztivált november 1. és 5. között, amelynek ezúttal is a Kultúrpalota ad otthont. A romániai, magyarországi és nemzetközi filmeket és kisfilmeket felsorakoztató fesztivál versenyprogrammal, nagyjátékfilmekkel és változatos kísérőprogrammal várja a mozgókép rajongóit.

A nemzetközi versenyprogram zsűrijét idén Bernáth Szilárd (rendező, forgatókönyvíró), Bodolai Balázs (színész), Buglya Zsófia (filmesztéta, az Uránia Nemzeti Filmszínház programigazgatója), Ana Gheorghe (forgatókönyvíró, producer), illetve Iulia Voicu (a bukaresti I.L.Caragiale Színház- és Filmművészeti Egyetem adjunktusa, az aarc.ro szerkesztője) alkotják.

A filmszerető közönség többek között olyan egészestés produkciókat tekinthet meg az öt fesztiválnap alatt, mint a Böll közlegény megmentése (r. Szederkényi Olga, 2022), Nyugati nyaralás (r. Dániel Tiszeker, Balázs Lévai, 2022), Larry (r. Bernáth Szilárd, 2022), Szabadság (r. Tudor Giurgiu, 2023), Magyarázat mindenre (r. Reisz Gábor, 2023), Hadik (r. Szikora János, 2023).

A filmfesztiválra napijegy és bérlet is váltható, online is. A rövidfilmek részletes versenyprogramja itt található, aki pedig az esti nagyjátékfilmekre ülne be, itt választhat magának programot.