Kezdődik a megyei focibajnokság

Visszatér a foci a megyei pályákra.
Archív fotó.

Hosszú szünet után, szombaton elrajtol a Hargita megyei labdarúgó-bajnokság 2021-2022-es kiírása. A 4. Liga pontvadászatába – betartva a járványügyi előírásokat – tizenkét csapat nevezett be: a Székelykeresztúri Egyesülés, a Székelyudvarhelyi Roseal, a Gyergyószentmiklósi VSK, a Gyergyószárhegyi Bástya, a Farkaslaki SE, az Agyagfalvi Lendület, a Székelyudvarhelyi Golimpiakosz, a Csicsói Ezüstfenyő, a Homoródalmási Homoród, a Balánbányai Bányász, a Homoródszentmártoni Reménység és a Zetelaki Fenyő.

A Parajd SK és a Varsági Küküllőforrás SE az 5. Ligába, míg Felsőboldogfalva a 6. Ligába adta le a benevezést, de a kevés jelentkező miatt ezekben a csoportokban nem rendezik meg a bajnokságokat, a 4. Ligában való indulást pedig nem fogadták el.

Szombaton és vasárnap négy találkozót rendeznek az első fordulóban. Szombaton 17 órakor Farkaslaka az agyagfalviakat fogadja, míg Homoródalmás Balánbánya együttesét látja vendégül. Vasárnap a Golimpiákosz a műfüves pályán 16 órától Csicsóval csap össze, míg Homoródszentmárton Zetelakát fogadja. Utóbbi mérkőzést szintén 16 órától rendezik.

A Gyergyószentmiklós–Gyergyószárhegy, illetve Székelykeresztúr–Roseal mérkőzéseket elhalasztották egy későbbi időpontra.