Kevés eső, meleg: ilyen lesz a következő két hetünk

Meleg őszi napok elé nézünk, kevés esővel, írják az Agerpres hírügynökség weboldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) november 6-áig érvényes, hétfőn közzétett előrejelzésére hivatkozva.

Erdélyben kedden 18-20 Celsius-fokos hőmérséklet is lehet nappal, október 26-a után már 12-16 fok közé mérséklődik a maximumok átlaga, de ez is melegebb az időszakra jellemző sokévi átlagnál. November 2-4-e között lehűlés valószínű. Éjszakánként október 27-éig 6-10, majd 2-5 fok közötti értéket fognak mutatni a hőmérők. Enyhe, elszórt eső 25-26-án, majd az ezt követő héten várható.

Székelyudvarhelyen is kedden lesz a legmelegebb,

az AccuWeather meteorológiai szakportál adatai szerint 19 fok. A hét további részében 16-17 fok lesz a maximális hőmérséklet, amely jövő hétfőn már 15-re csökken, majd a hét végéig folytatódik a fokozatos lehűlés 11 fokig, ekkor már az éjszakai minimumok is fagypont körül lesznek. A héten még nem kell előkészíteni a jégkaparót, hiszen 3-5 Celsius-fok lesz éjszakánként. A szakportál szerint kedden, október 25-én még nem csúsznak lejjebb a hőmérők higanyszálai 8 foknál.

Esőre a héten kedden és szerdán van a legtöbb esély, de ekkor is kevés a valószínűlege a meteorológusok szerint, akárcsak a következő héten.