Keve egészsége a tét

Mosolygósan, túl pár kezelésen. Fotó: Fosztó Zsolt

Mint korábban írtuk, az agyagfalvi Fosztó Kevét akut limfoid leukémiával diagnosztizálták az év elején. Kórházi kezelését Budapesten végzik, aminek költségeit nem tudja előteremteni a kisgyermek családja. A háromgyerekes Fosztó család támogatására több településen gyűjtést szerveznek.

Az édesanya szülőfalujában, Korondon május 8-án délután jótékonysági estet szerveztek közel háromszáz ember részvételével.

„Hatalmas összefogásnak számít ez, egy hónap leforgása alatt 10 ezer euró folyt be az adakozásokból. Május 8-án 643 jegyet adtunk el a Kévéért szervezett jótékonysági délutánon. A pénzbeliek mellett nagy segítséget jelentett a fellépők önkéntes részvétele, a szervezésben tanúsított hozzáállás a helyiek részéről. Ezúton is megköszönjük a fellépőknek a jó szándékot, amivel hozzájárultak az est sikeréhez. S nem utolsósorban azoknak, akik eljöttek a korondi művelődési házba” – számolt be portálunknak Miklós Johanna, az est egyik szervezője.

A kezelés folytatása végett

továbbra is várják a támogatókat. Megkerestek több udvarhelyszéki iskolát, hogy bevonják őket egy kupakgyűjtő akcióba, legfeljebb 30 fős osztályok nevezését várják június 6-ig. Eddig Korondról, Parajdról Farkaslakáról, Bögözből, Kányádból, Székelyderzsből, Homoródszentpéterről és Homoródalmásról biztosították részvételükről a szervezőket. Kilóban mérve a legtöbb kupakot összegyűjtő osztály korondi kirándulást nyer.

A kupakokat a LAB Életmentő Kupakok Egyesület és a Székelyudvarhelyi Suhancok segítségével juttatják el Sepsiszentgyörgyre, a beváltott kupakokért kapott összeget a családnak átutalják.

Pünkösdi zarándoklatot

is szerveznek június 6-án a két korondi illetőségű gyermekért, Kevéért és Sáráért, illetve minden beteg gyógyulásáért. Másnap csatlakoznak a székelyudvarhelyi zarándokokhoz, a Kis Szent Teréz templomban tartott reggeli szentmise után együtt folytatják az utat Csíksomlyóra. Terveik szerint hazafelé is gyalogosan tennék meg, közben imádkozva testi-lelki gyógyulásért, gyermekáldásért. Bárki, bármikor csatlakozhat a menethez, de a szállásfoglalás miatt előzetesen értesíteni kell a szervezőket. További információ itt érhető el.

Keve támogatására Agyagfalván, a Jövőt Szövő Egyesületnél, Székelyudvarhelyen a Móra Ferenc általános iskolánál fogadják felajánlásaikat. Az édesanya, Fosztó Ilona bankszámlájára közvetlenül lehet utalni: RO31OTPV261000979051RO01.